Noticias Castellón
miércoles, 05 de octubre del 2022 | Última actualización: 01:28

Festes de germanor a l’ermita de Sant Roc de Canet de Castelló

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 50 segundos

Noticias Relacionadas

Es celebraran el proper diumenge, 25 de setembre, organitzades per l’Associació Cultural Colla ‘El Pixaví’

Arribats a les darreries del mes de Septembre, com tots els anys, l’Associació Cultural Colla 'El Pixaví', com a ermitana honorífica del llogaret i ermita de Sant Roc de Canet, s’apresta a celebrar unes senzilles però a la vegada entranyables festes, on la germanor, el record de les tradicions i les “ganes de fer festa” ens omplin de joia i ens fan sentir-nos una mica “mes poble”.

I aquesta festa, -que enguany celebrarem el proper diumenge dia 25 de setembre-, volem que siga de tots, per això tots els actes programats són a la vegada que populars, oberts a tots els veïns.

Lluny de protocols excessius i de solemnitats, però dins el màxim respecte per tot allò que fem, volem compartir amb tots les activitats del día. El Pixaví si s’ha caracteritzat per alguna cosa, sempre ha estat per la seua hospitalitat.

Adjunt us remitim el programa elaborat, on, -com podeu comprovar- hi ha actes religiosos i lúdics al costat d’homenatges i records, per aquells que han contribuit al fer de Castelló i el seu terme, allò del que a hores d’ara, ens sentim molt orgullosos.

Programa de festes de Sant Roc de Canet

Diumenge, 25 de setembre

Al trencar l’alba tradicional volteig de la campana Roca anunciant la solemnitat del dia.

Tot seguit llançament de morterets.

Inici de la condimentació de les calderes.

09:00 h.- Capítol extraordinari de la Comissió de Roquers de Sant

Roc de Canet a la Sala Capitular de l’ermitori i esmorzar de pa i porta.

12:00 h.- Celebració Eucarística.La part musical correrà a càrrec de la “Colla de Cantors” de la Romeria de la Magdalena.

A continuació recepció i homenatge al señor Alberto Gas Gasque, afamat cambrer que ha desenvolupat tota la seua tasca professional al servei de Castelló.

Grandiós vol de la campana Roca

Convidada a tots els presents amb “rotllets de Sant Roc” i mistela.

13:00 h.- Romeria a Les Fontanelles amb asistència de l’ermità de Sant Roc, Cap de Colla del Pixaví, autoritats que vinguen o vulguen vindre, “Junta de Roquers” i veïns, que es traslladarà fins les fonts on, arribant, es faran parlaments adients i es dispararan traques, coets i morterets.

En tornar a l’ermita, cant dels goigs de Sant Roc.

A continuació Dinar de Romiatge. Tradicional arròs de caldera fet al llarg del matí a l’era de l’ermita, per a totes les persones que vulguen acompanyar-nos.

16:00 h.- Sobretaula De Festa.

A l’explanada de la ermita actuación musical a càrrec del grup de cançò tradicional de la nostra terra “Els de la Fileta” que ens oferiran el millor del seu repertori.

18:30 h.- Sant Roc Vitol des del balcó de la Sala Capitular, llançament de caramels i gran Traca Final que pel recorregut de costum clourà aquestes sencilles però tradicionals festes.

(Es prega al públic assistent es porten taules i cadires de casa per dinar.

La comissió ficarà a la venda a preus populars cassoletes record de la festa que poden ser emprades per anar a recollir l’arrós de caldera. L’organització es reserva tots els drets d’alteració d’aquest programa.