Noticias Castellón
domingo, 26 de junio del 2022 | Última actualización: 18:03

José Martí reivindica en la 14a Festa per la Llengua de Els Ports l’escola pública i en valencià

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 14 segundos

Noticias Relacionadas

El president de la Diputació ha posat en valor el treball d’associacions com Escola Valenciana i Maestrat Viu per reivindicar la llengua i la cultura

Castellón Información

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha visitat hui Cinctorres on ha reivindicat una escola «pública i en valencià» amb motiu de la celebració en Els Ports de la 14a Festa per la Llengua sota el lema ‘L’escola que ens fa lliures’ i que, des de l’1 d’abril, recorre la província i la resta de la Comunitat Valenciana. Martí ha sigut rebut per Toni Vizcarro i Andreu Carapuig d’Escola Valenciana – Federació d’Associacions per la Llengua, Pilar Mares i Joan Ortí de l’associació cultural Maestrat Viu, el vicepresident de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, i l’alcaldessa de Cinctorres, Mireia Mestre, per a, seguidament, visitar els diferents tallers organitzats a la plaça del Pou.

El president ha posat en valor el treball «de tants anys» d’associacions com Escola Valenciana i Maestrat Viu «per mantenir i reivindicar la nostra llengua, la nostra cultura i els nostres costums». «La Festa per la Llengua és celebrar el dret a expressar-se en valencià, la qual cosa és fonamental en el procés de normalització lingüística», ha afegit el president.

L’acte també ha comptat amb la participació de dolçainers i tabals, l’escola Municipal de Dansa de Borriana, un taller de dansa del Ball del ‘Corro’ de Palanques i un concert infantil de Samarucs.