Noticias Castellón
martes, 26 de septiembre del 2023 | Última actualización: 13:56

Falomir insta al Consell a que complisca les seues promeses electorals i amplie les ajudes per a la ceràmica

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 25 segundos

Noticias Relacionadas

El secretari general del PSPV castellonenc, Samuel Falomir, reclama al president de la Generalitat, Carlos Mazón, que faça valdre les seues paraules en què qualificava “d’insuficients” les ajudes directes al sector ceràmic llançades pel cap del Consell Ximo Puig i “que les suplemente fins la quantitat que considere digna abans de tancar l’exercici 2023”. Falomir confia que, a banda d’ampliar enguany el suport econòmic al taulell, Mazón pressuposte per a 2024, en el que seran seus primers comptes al capdavant del govern valencià, una partida dedicada expressament a la ceràmica. “Ara té l’oportunitat de demostrar que el que prometia no era fum de canya per a guanyar vots”.

“Ximo Puig ha sigut el president de la Generalitat que més ha fet per la ceràmica i ho ha evidenciat posant la problemàtica de l’augment de costos en l’agenda política valenciana”. Ara per ara, afirma, “no hem vist cap picadeta d’ull ni cap interés per part dels dirigents populars de mobilitzar nous mitjans tot i haver promés més recursos per a salvaguardar el sector i els llocs de treball”. El diputat provincial es pregunta “on han anat a parar aquestes promeses” i lamenta que des del PP “s’haja abandonat la ceràmica per segona vegada en la història”.

“Han estat clamant durant mesos que el PSPV ha deixat orfe la ceràmica però el que és cert és que ni ara han mogut un dit pel nostre principal motor econòmic ni ho van fer 10 anys enrere en la pitjor crisi que es recorda”. En aquest context, recorda que ni Mariano Rajoy, ni Francisco Camps ni Alberto Fabra van transferir un cèntim per a protegir les empreses i els treballadors, que van vore’s abocats a abaixar les persianes i l’acomiadament generalitzat sense cap tipus de protecció de l’Estat”. “Amb el PSPV han tingut ajudes directes i el treball ha estat protegit amb la figura dels Ertos”.

El cap visible del PSPV de Castelló explica que “el PP va fonamentar la seua campanya a base de promeses que sabien que no poden complir”. De fet, lamenta que “el que anava a ser un govern per a la majoria ha acabat sent per a una xicoteta minoria, la del 0,5 per cent de valencians amb rendes milionàries que ara deixaran de pagar 400 milions d’euros a través de l’amnistia fiscal promoguda pel president Mazón”. Samuel Falomir aventura que La Comunitat Valenciana, amb el PP al front, “entrarà en una etapa d’austeritat i de retallades en l’educació i la sanitat per a tractar d’omplir el forat econòmic que han creat amb aquesta retallada històrica d’ingressos”. Siga el que siga, “exigim al PP que complisca amb els seus compromisos amb la ceràmica i plantege una línia d’ajudes àmplia i concreta com van prometre abans de les eleccions de maig”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí