Noticias Castellón
viernes, 19 de agosto del 2022 | Última actualización: 23:01

Falomir indica que el desdoblament de la CV-10 supondrà un desenvolupament important de Castelló

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 48 segundos

Noticias Relacionadas

El secretari general del PSPV assegura que "ajudarà a la connectivitat amb l'aeroport amb els municipis d'interior"

El secretari general provincial del PSPV de Castelló, Samuel Falomir, considera de gran importància per al desenvolupament de la província l'anunci, per part de la ministra de Transports, Raquel Sánchez, de la recuperació del projecte de desdoblament de la carretera CV-10 des de l'Aeroport fins a la Jana. En opinió de Falomir, la duplicació del nombre de carrils i, per tant, de la capacitat del vial fins a la localitat del Maestrat crearà un corredor de trànsit alternatiu que portarà prosperitat i oportunitats als municipis pels que passa.

"El poder connectar ràpidament i de forma segura tota la part central de Castelló amb les zones industrials de la Plana i el Baix Maestrat comportarà un gran revulsiu perquè noves firmes i famílies decidisquen establir en aquestes àrees d'interior els seus projectes empresarials i de vida". En aquest sentit, el dirigent manifesta que la represa d'aquest projecte serà clau per a combatre el despoblament que pateix el territori: "El combatem amb l'antídot més efectiu, l'establiment de bones comunicacions i serveis pròxims".

Per a Samuel Falomir els avantatges són molts: "No només s'estalviaran costos de transport, sinó que enllaçarem de forma més efectiva les comarques amb els principals nodes de transport de la província, com el port i l'aeroport, i descongestionarem l'AP-7 per la costa".

Des de fa 20 anys, l'autovia CV-10 discorre entre la Vilavella i Benlloc, on desapareix a l'altura de l'Aeroport de Castelló i es converteix en carretera convencional. El projecte inicial esbossa la creació d'un carril suplementari per cadascun dels existents entre els 40 quilòmetres que separen les instal·lacions aeroportuàries de la Jana.

Donarà servei al Aeroport de Castelló

El projecte, apunta Falomir, no només actuarà com a eix vertebrador de les comarques centrals. Servirà també per a nodrir dels millors enllaços al nou 'hub' d'empreses innovadores que impulsa la Generalitat en els voltants de l'aeroport castellonenc. "La visió estratègica del Partit Socialista és fonamental per al desenvolupament industrial i logístic d'aquests territoris".

El líder dels socialistes de Castelló confia que s'establisca un calendari d'actuacions que accelere la construcció d'aquest puntal viari i que es planifique paral·lelament la necessària connexió del tram amb l'A-7 de Catalunya. "Hem de mirar cap a Europa per a incrementar els índex d'exportació dels nostres sector productius".

MÉS OPCIONS DE TRANSPORT I GRATUÏTES
Samuel Falomir ha repassat totes les mesures que ha engegat el PSOE a nivell estatal per a vertebrar les comarques de Castelló a través de la modernització de les infraestructures de transport. El secretari general apunta la liberalització de l'AP-7 com un gran triomf de la ciutadania i destaca com avanços notables l'ampliació del servei de rodalies a Vinaròs i l'execució del traçat que salva el port de Querol i que reduix de forma considerable el temps de trajecte entre els Ports i Vinaròs. "El Partit Socialista, en només quatre anys, ha invertit més en la xarxa viària que en totes les legislatures de Mariano Rajoy a la Moncloa". Ara, diu, "Castelló compta". Les inversions continuaran, segons confirma Falomir, amb projectes demandats com la creació d'un tercer carril a l'AP-7.