Noticias Castellón
domingo, 29 de enero del 2023 | Última actualización: 02:15

Falomir destaca el treball del Govern de Sánchez per ajudar a la ciutadania a combatre l'alça en els preus

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 15 segundos

Noticias Relacionadas

El secretari general del PSPV de Castelló, Samuel Falomir, reivindica la repercussió "positiva" de les mesures adoptades pels governs socialistes d'Espanya i de la Comunitat Valenciana per a contrarestar els efectes de l'espiral en els preus de productes i de l'energia desencadenada per la invasió russa d'Ucraïna. Falomir destaca que les mesures "contundents i ambicioses" adoptades fins ara van "pel bon camí", com així ho testimonien els indicadors que col·loquen Espanya com a estat amb l'índex d'inflació més baix de tota la zona euro. "Decisions com la revalorització de les pensions d'acord a l'IPC, la rebaixa generalitzada de l'IVA, la gratuïtat del transport públic o el mecanisme d'ajust del gas han aconseguit frenar l'escalada del cost de vida a gran part de la població espanyola". Segons el representant progressista, són accions que "demostren que la preocupació dels executius socialistes està en la gent".

El representant del partit del puny i la rosa apel·la a "l'orgull socialista" per a afrontar el nou escenari electoral que enguany s'inicia, "en què ens proposem revalidar i ampliar les alcaldies i governs assolits quatre anys enrere per a seguir donant solucions als problemes i les inquietuds de la gent". Al fil d'això, Samuel Falomir ressalta que "l'acció de govern del PSOE està bolcada en protegir les famílies i els teixits productius, una prioritat que dista molt de la forma d'actuar del PP en moments de crisi, sense ajudes i només aplicant retallades i acomiadaments".

Les ajudes recentment anunciades i les deduccions fiscals que es posaran en marxa a la Comunitat Valenciana una vegada entren en vigor els pressupostos autonòmics de 2023 "són propis de governs de la gent, de governs compromesos amb el progrés i amb el desenvolupament de la terra en la que vivim", afirma. "Cal ajudar les famílies i que els diners estiguen en les butxaques dels contribuents, una preocupació que entenen i que preocupa als governs de Pedro Sánchez i Ximo Puig".

Falomir lamenta que, davant aquest "compromís ferm" amb la ciutadania, "ens trobem amb l'actitud d'un PP que, sense res a aportar, critica sense escrúpols totes les mesures aprovades pel bloc progressista quan ells, mentre governaven, no van moure cap dit ni van adoptar cap mena d'ajuda per a les famílies i empreses que ho estaven passant mal durant la crisi". "La seua sensibilitat, sense anar més lluny, va ser nul·la amb la indústria ceràmica, quant desenes de firmes van apagar els seus forns i deixat milers de persones al carrer sense rebre cap ajuda econòmica". "Ara tenen la poca decència de censurar la mobilització de 450 milions d'euros en ajudes directes i una línia de crèdits pel mateix muntant".

El dirigent socialista incideix que, ara fa una dècada, "a la gent se la va deixar en la més absoluta de les misèries" i retreu als dirigents populars que ara alcen "la bandera de rescatar persones quan van deixar en coma la sanitat pública i abandonat milers de famílies sense cap prestació social". Fent retrospectiva, el líder socialista recorda que "amb Mariano Rajoy a la Moncloa les persones jubilades perdien poder adquisitiu en deslligar la revalorització de les pensions de l'IPC i deixar l'augment en un pírric 0.25 per cent". "Al contrari, les nostres persones majors es beneficiaran des d'aquest mes de gener d'una pujada històrica de les seues prestacions perquè puguen portar a terme una vida digna, segura i activa després de tota una vida treballant".

"Si Espanya i la Comunitat Valenciana hui capegen la inflació és perquè els governs de Pedro Sánchez i Ximo Puig han decidit agafar el bou per les banyes". Mentrestant, continua, "continuem sense saber les receptes de l'oposició, que a banda de no treballar intenten torpedinar qualsevol acció de govern que afavorisca les persones més vulnerables".