Noticias Castellón
martes, 09 de agosto del 2022 | Última actualización: 19:41

Falomir assegura que el PSPV defendrà els interessos de la ceràmica enfront del Pla de Brusel.les

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 18 segundos

Noticias Relacionadas

El secretari general del PSPV provincial recolza que es reconega novament la singularitat energètica de la Península Ibèrica

El secretari general del PSPV de la província de Castelló, Samuel Falomir, s'ha mostrat contundent en assenyalar que no acceptarà cap imposició de Brussel·les que limite el consum de gas a Espanya. Falomir s'adhereix així al front comú liderat pel govern central que advoca "per un acord equilibrat i solidari" que tinga en compte els avanços de l'Estat espanyol en matèria de transició energètica. "No podem assumir les mateixes responsabilitats per igual. Espanya, des de fa molts anys, ve marcant els passos a seguir per a assolir, abans de 2050, la meta de neutralitat de carboni. Mentrestant, altres països comunitaris han volgut traçar el seu creixement només a curt termini, deixant de costat les polítiques de transició ecològica, cohesió social i acció climàtica".

El dirigent socialista defensa els valors de solidaritat europeus, "però tot té un límit". Des del PSPV-PSOE provincial es reclama l'obertura d'un debat ampli i profund sobre com s'ha de procedir davant un hipotètic tall del subministrament de gas rus a partir de la tardor. "El que demanem és que no s'obvien ni les peculiaritats ni els deures ben fets de cada estat membre".

"Allà on calga defensarem els interessos de la província i, molt en especial, els de la nostra indústria ceràmica", que seria, tal i com apunten des del sector, la principal perjudicada si aquesta mesura plantejada per la Comissió Europea es decretara d'obligat compliment. "Les empreses taulelleres porten mesos suportant un augment desmesurats dels preus del gas, el que està minvant la rendibilitat i la competitivitat del nostre principal motor econòmic". "Per a nosaltres", apunta el socialista, "reduir el consum de gas ni és viable ni és la solució".

Samuel Falomir recorda que, a instàncies del president Pedro Sánchez, Espanya ha aconseguit deslligar el preu de la llum del cost del gas. Això ha possibilitat que "a dia de hui paguem l'electricitat més barata que a la resta d'Europa. El que esperem ara, i lluitarem per a aconseguir-ho, és que se'ns torne a reconéixer la nostra singularitat energètica dins la Unió Europea".

Passos cap a la transició ecològica

En tot cas, Falomir insisteix que cal continuar treballant per a reduir al màxim la dependència del gas natural: "Hem d'avançar cap a l'autosuficiència energètica per a acabar amb les crisis de preus provocades per actors externs". El secretari general dels socialistes castellonencs constata la importància d'enfortir el sector industrial i fer possible la transformació i modernització del nostre model productiu "des d'una perspectiva verda".

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí