jueves, 2 de diciembre, 2021  |  
Facsa renova el depòsit d’Almassora per 1,1 milions d’euros per a triplicar la seua capacitat de metres cúbics Facsa renova el depòsit d’Almassora per 1,1 milions d’euros per a triplicar la seua capacitat de metres cúbics

- 22 octubre, 2021 -

L'antiguitat de les instal·lacions motiva aquesta actuació per a augmentar la capacitat d'emmagatzematge d'aigua potable a Almassora Facsa renova el depòsit d’Almassora per 1,1 milions d’euros per a triplicar la seua capacitat de metres cúbics

L’antiguitat de les instal·lacions motiva aquesta actuació per a augmentar la capacitat d’emmagatzematge d’aigua potable a Almassora

Castellón Información

El regidor de Serveis Públics d’Almassora, Joan Antoni Trenco, ha visitat les obres de construcció del nou depòsit d’aigua que substituirà al construït en 1932 per a triplicar la seua capacitat. Les obres, que estan valorades en 1.124.000 euros i finalitzaran en el primer trimestre de 2022, garantiran una major continuïtat en el subministrament a la població davant contingències.

El nou sistema d’emmagatzematge està en execució després de les labors d’enderrocament de l’antic depòsit. Les obres per a la construcció del nou depòsit en el mateix emplaçament estan a ple rendiment per a substituir l’equipament després de 89 anys de servei i passar de 1.700 metres cúbics a 5.000 metres cúbics, tal com ha indicat durant la visita la cap de servei de Facsa a Almassora, Patricia Agrasar, acompanyada pel cap de zona, Rafael Ferrer.

El nou rebrà l’aigua procedent dels pous 1 (local), 2 i 3 (situats a quasi un quilòmetre de distància) i, al seu torn, comunicarà mitjançant una vàlvula motoritzada el depòsit de relevació. Entre tots dos sumaran 7.000 metres cúbics i eliminaran les pèrdues d’aigua que es produeixen actualment per les clivelles i fissures que presentava el vell depòsit. Segons indica la signatura, l’antiguitat de les instal·lacions motiva aquesta actuació per a augmentar la capacitat d’emmagatzematge d’aigua potable a Almassora.

Prèviament a l’inici de la demolició del depòsit, l’empresa encarregada dels treballs ha desmantellat la línia aèria de mitjana tensió que travessava la parcel·la del depòsit, així com la instal·lació hidràulica que permet garantir la continuïtat del subministrament d’aigua a la població mentre dure la demolició del depòsit. Una vegada finalitzada la demolició, els operaris construiran el nou depòsit en l’emplaçament.

Millores en el servei

La millora se suma a altres executades recentment a la platja amb l’objectiu de millorar la xarxa d’aigua potable del carrer Las Farolas, carrer Garbí i l’avinguda Mediterrània, situades en la zona costanera de la localitat. La substitució i millora de la xarxa que hi havia en aquests punts del districte marítim evita les nombroses fugides que patien els veïns de la zona per a acabar amb les molèsties derivades per la interrupció de subministrament d’aigua potable i la contínua presència d’obres de reparació en aquests carrers.

Whatsapp Telegram