martes, 24 de mayo, 2022  |  
L’empresa Facsa inicia l’obra del nou dipòsit d’aigua del municipi d’Almassora per a triplicar la capacitat L’empresa Facsa inicia l’obra del nou dipòsit d’aigua del municipi d’Almassora per a triplicar la capacitat

- 21 enero, 2022 -

El nou depòsit, compost per 77 mòduls prefabricats de formigó armat de sis metres d'altura, tindrà una capacitat total de 5.000 m³ d'aigua L’empresa Facsa inicia l’obra del nou dipòsit d’aigua del municipi d’Almassora per a triplicar la capacitat

El nou depòsit, compost per 77 mòduls prefabricats de formigó armat de sis metres d’altura, tindrà una capacitat total de 5.000 m³ d’aigua

Castellón Información

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha visitat aquest matí les obres de construcció del nou depòsit d’aigua que l’empresa Facsa acaba d’iniciar al costat de l’estació de tren per a triplicar la capacitat de l’anterior. El nou depòsit, compost per 77 mòduls prefabricats de formigó armat de sis metres d’altura, tindrà una capacitat total de 5.000 m³ d’aigua.

Les obres estan valorades en 1.124.000 euros i finalitzaran en el primer trimestre d’enguany per a garantir una major continuïtat en el subministrament d’aigua a la població davant contingències. Els treballs es desenvolupen segons el cronograma previst en les instal·lacions de l’empresa, a només uns metres de l’estació de tren.

Galí ha estat acompanyada del regidor de Serveis Públics, Joan Antoni Trenco; el tècnic municipal, Francisco Lozoya; i els responsables del servei de la companyia. En aquest cas, han participat en la visita el director de l’àrea de proveïment, Pascual Maximino; el cap de zona, Rafael Ferrer, i la cap de servei, Patricia Agrasar.

Prèviament a l’inici d’aquests treballs, inclosos en el projecte del nou depòsit d’emmagatzematge del poble, Facsa ha executat les obres necessàries per a desmantellar la línia aèria de mitjana tensió que travessava la parcel·la, així com la demolició del depòsit antic, construït l’any 1932 i que reasseia nombroses clivelles degut principalment a la seua antiguitat. A més, ha dut a terme les actuacions necessàries per a garantir la continuïtat del subministrament d’aigua a la població mentre duren les obres.

Cal destacar que l’equipament posterior a la construcció del depòsit inclou la seua integració en el sistema de telecomandament i telecontrol del servei municipal de proveïment d’aigua potable i clavegueram d’Almassora, la qual cosa permetrà conéixer en temps real els paràmetres de funcionament de la instal·lació. En aquest sentit, l’empresa ha recordat que aquesta infraestructura millorarà el subministrament, optimitzarà el volum extret de les captacions subterrànies i incrementarà la capacitat d’emmagatzematge.

Així, l’alcaldessa ha posat en relleu durant la visita que aquesta inversió suposarà una millora en la qualitat del servei prestat a la població al mateix temps que solucionarà els problemes que acumulava l’anterior depòsit per la seua antiguitat. No en va, el nou depòsit té una capacitat molt superior a l’anterior, l’equivalent a dues piscines olímpiques.

Whatsapp Telegram