viernes, 20 de mayo, 2022  |  
L’exposició d’art contemporani ’10+6′ del pròxim 11 de setembre dóna el tret d’eixida al curs cultural L’exposició d’art contemporani ’10+6′ del pròxim 11 de setembre dóna el tret d’eixida al curs cultural

- 27 agosto, 2021 -

La mostra la conformen obres de setze artistes, adquirides per l'ajuntament de la capital de la Plana durant el Pla de Xoc Cultural L’exposició d’art contemporani ’10+6′ del pròxim 11 de setembre dóna el tret d’eixida al curs cultural

La mostra la conformen obres de setze artistes, adquirides per l’ajuntament de la capital de la Plana durant el Pla de Xoc Cultural

Castellón Información

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló inaugura el pròxim 11 de setembre l’exposició ’10+6′, on es mostraran les peces de 16 artistes locals que amplien el fons artístic de la ciutat. L’Ajuntament va adquirir les obres l’any passat després d’una crida a projecte, amb l’objectiu de donar suport als artistes locals i en suport a la indústria cultural. Un Pla de Xoc dotat amb 100.000 euros que cercava donar suport als i les professionals de l’art en el context de la crisi sanitària causada per la Covid-19. La innovadora mostra es podrà visitar a les instal·lacions del Menador Espai Cultural fins el 14 de novembre.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha afirmat que “l’exposició permetrà a la ciutadania conèixer les noves adquisicions d’art contemporani de l’Ajuntament, el talent dels artistes locals i la diversitat d’obres. “Després d’un any complicat per al món de la cultura, vam voler donar-los suport d’aquesta manera, reconeixent el seu talent i exposant-lo perquè tota la ciutadania puga gaudir-lo”, ha destacat l’edil. Les obres que s’incorporaran a la col·lecció municipal sumen interpretacions i reflexions amb veus molt diverses, una diversitat d’estils que enriqueix el caràcter de la mostra.

La iniciativa, impulsada pel Museu de la Ciutat de Castelló (MUCC), i comissariada per Irene Gras, pretén visibilitzar la voluntat de conformar una col·lecció d’art contemporani en la qual es valore el patrimoni artístic de Castelló. Les obres procedeixen d’artistes nascuts o residents a la ciutat i en la província de Castelló. En aquesta primera edició d’adquisicions, a més de tindre en compte la trajectòria i projecció dels artistes, 10 dones i 6 homes, s’ha realitzat una selecció amb la intenció de crear una col·lecció sòlida sota la perspectiva de la igualtat de gènere. Ruiz ha expressat la voluntat de la seua àrea de “donar veu també a les dones artistes, fins ara poc representades en la col·lecció municipal”.

L’exposició es pot visitar amb entrada lliure, seguint els protocols d’aforament actuals, o amb visites guiades cada divendres a les 18.30 hores amb reserva prèvia a través del correu info@mucc.es.

Els artistes i les obres

En la mostra es podran contemplar un seguit de peces en què prevalen l’heterogeneïtat i la diversitat i conflueix l’experiència d’una trajectòria consolidada amb la frescor i l’espontaneïtat de l’art emergent, amb noms com Pascual Arnal, Mar Arza, Carlos Asensio, Carmen Ballester, Julián Barón, Pilar Beltrán, Amparo Dols, Marta F. Gimeno, Miquel Gozalbo, Altea Grau, Lucía Moya, Marta Negre, Cristina Santos, Agustín Serisuelo, Vicente Tirado i Rossana Zaera.

El comitè d’experts que ha avaluat i seleccionat les obres de ’10+6′ està integrat per la directora del Museu d’Art Contemporani de Vilafamés i catedràtica d’Estètica i Teoria de les Arts de la Universitat Jaume I, Rosalia Torrent; la comissària de la mostra i presidenta de l’Associació Valenciana de Crítics d’Art (AVCA), Irene Gras; la professora d’Educació en Arts Visuals i representant de la Taula d’Arts Visuals (TAV), Paloma Palau; el coordinador d’activitats  culturals de la Fundació Caixa Castelló, Alfredo Llopico; el coordinador d’activitats de l’Espai d’Art Contemporani de Castelló, Juan Francisco Fandos i la directora del Museu de la Ciutat de Castelló, Ana Meseguer.

En aquesta primera edició, el comitè d’experts ha fet una selecció entre les 167 obres presentades en la crida al projecte (142 aportades per mig centenar d’artistes i altres 25 procedents de tres galeries).

Whatsapp Telegram