Sábado, 4 de julio, 2020  |  
Eva Alcón califica de “preocupant” l’escenari financer per a les universitats valencianes en 2020 Eva Alcón califica de “preocupant” l’escenari financer per a les universitats valencianes en 2020

- 6 noviembre, 2019 -

La presidenta de la Crupv assegura que "la inversió pública en universitats s'ha reduït quasi un 18% en una dècada" Eva Alcón califica de “preocupant” l’escenari financer per a les universitats valencianes en 2020
La presidenta de la Crupv assegura que “la inversió pública en universitats s’ha reduït quasi un 18% en una dècada”

Castellón Información

La presidenta de la Conferència de Rectores i Rectors de les Universitats Públiques Valencianes (CRUPV), Eva Alcón, considera “preocupant” l’escenari financer que es deriva del projecte de Pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 2020. Alcón ha destacat que entre 2010 i 2020, el Pressupost de la Generalitat Valenciana ha passat de 14 mil milions d’euros a 17 mil milions d’euros, mentre que el pressupost per a Universitats (en el qual s’inclouen, a més de les transferències a les universitats, altres conceptes com les beques) ha passat de representar el 6,63% del total de la despesa de la Generalitat Valenciana al 5,45%.

“La inversió pública en universitats s’ha reduït quasi un 18% en una dècada”, ha assegurat la portaveu de les rectores i rectors valencians, qui ha demanat al Govern de la Generalitat Valenciana i als partits polítics que tinguen la suficient sensibilitat per a modificar aquesta situació durant el tràmit parlamentari del projecte de Pressupost.

En tant que portaveu de torn de les universitats valencianes, Alcón ha valorat el compromís del Govern valencià a l’hora d’assumir íntegrament l’anualitat del deute històric abans del 31 de desembre, i que permetrà incorporar a les universitats 68,9 milions d’euros. No obstant això, les rectores i rectors valencians reivindiquen un major increment de la subvenció ordinària per a poder fer front a les despeses de personal derivades de normatives estatals i autonòmiques. Alcón ha recordat que “el projecte de Pressupost no recull la quantitat pactada l’any passat per les despeses derivades d’aquestes normatives estatals i autonòmiques, que representen 24 milions d’euros, dels quals només s’han consignat 8, quan enguany hi havien 12″.

Per últim, Alcón ha valorat molt positivament l’anunci de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital d’encetar d’immediat un plan de finançament que done estabilitat a les universitats i els permeta una planificació adequada. “Aquesta és  una feblesa que ve lastrant el nostre desenvolupament des de fa més d’una dècada i que hem de resoldre de manera urgent”, ha assegurat.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *