Noticias Castellón
sábado, 20 de abril de 2024 | Última actualización: 22:37

Estudiants de primària participaran en el concurs 'Què fem amb el fem?' de Reciplasa

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 4 segundos

Noticias Relacionadas

Es vol conscienciar als més menuts sobre l'impacte dels residus en el medi ambient i que ells mateixos proposen maneres de reduir-los

Castellón Información

Reciplasa i el CEFIRE han iniciat una col·laboració per a l'organització el concurs 'Què fem amb el fem?', sobre la gestió dels residus sòlids urbans i que compta amb el suport de la Càtedra Reciplasa-UJI sobre la gestió de residus. Els professors han iniciat una formació específica per a contribuir en el context de dissenyar les seues experiències d'aprenentatge sostenible i foment d'una ciutadania activa i responsable i, posteriorment, les i els alumnes dels docents participants podran presentar uns treballs sobre aquest tema al concurs final. Ali Brancal, presidenta de Reciplasa, ha assistit a la primera classe del curs formatiu que s'imparteix en el CEFIRE de Castelló i ha indicat que "amb aquest concurs volem conscienciar a les xiquetes i xiquets sobre l'impacte dels nostres residus en el medi ambient i que ells mateixos proposen maneres de reduir-los, a més de que aquest coneixement es transmeta a les seues famílies, fent així, una societat responsable per a avançar cap a un model més sostenible".

02-08-2017 Ali Brancal - Visita ReciplasaLes i els estudiants interessats a participar podran presentar-se en qualsevol de les quatre modalitats: maquetes, còmics, vídeo i relats, que hauran d'estar en valencià, castellà o anglès. Les obres es pujaran en l'apartat 'Què fem amb el fem?' en la pàgina web de Reciplasa (www.reciplasa.es/quefemambelfem), del 10 de març fins al 31 de maig de 2018, allí també trobaran les bases del concurs. El 5 de juny de 2018, Dia Mundial del Medi ambient, es realitzarà una jornada on es presentaran les millors obres i es decidiran els guanyadors.

Ali Brancal, anima a que "l’alumnat, els seus familiars i el professorat participe en aquesta iniciativa perquè viuran una bonica experiència, descobriran coses noves i li'l passaran molt bé. Ells ens presentaran i ensenyaran amb els seus projectes noves formes de gestionar els nostres residus i estic segura que nosaltres també aprendrem molt d'ells. L'objectiu és aproximar la gestió dels residus a la societat, ja que existeix un gran desconeixement sobre açò, reduir la quantitat de residus del nostre entorn, reforçar el coneixement en les tipologies de residus i la seua gestió, millorar la recollida selectiva, ja que des de Reciplasa tenim el convenciment que cal reduir els costos econòmics i ecològics del tractament de la brossa".