Noticias Castellón
martes, 19 de marzo de 2024 | Última actualización: 23:58

Esquerra Unida demanarà amb una moció la modificació de l'ordenança de convivència

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 24 segundos

Noticias Relacionadas

La regidora no només va voler centrar-se en el contingut del text, sinó en l'ús que d'aquest es fa per part de les autoritats.

Castellón Información

La portaveu municipal d'Esquerra Unida ha anunciat avui la presentació per part del seu grup d'una moció per tal d'aconseguir la modificació de l'ordenança de convivència ciutadana: “Estem davant d'una ordenança que s'assembla més a un reglament d'ordre públic que a una ordenança de convivència. Només així es pot entendre que aquesta normativa dedique 20 articles i un terç del seu text a definir prohibicions, a més d'un altre terç de la redacció dedicat al règim sancionador, que suposa 15 articles. Estem, per tant, davant una normativa que suposa una hiperdefinició de tot el que la ciutadania no pot fer”.

Però, la regidora no només va voler centrar-se en el contingut del text, sinó en l'ús que d'aquest es fa per part de les autoritats: “Aquesta normativa s'està emprant ja massa vegades contra els moviments socials. Així partits polítics veuen com se'ls multa per enganxar cartells mentre els de les discoteques poden trobar-se per tot arreu. De la mateixa forma, veiem com se sanciona a la Colla la Masovera per no demanar permisos per a fer paelles al carrer, quan resulta que cap altra colla ha rebut cap sanció per aquest motiu, quan tots sabem que és una pràctica més que comú”.

A més, la representant d'esquerres va voler incidir en què "estem davant d'un règim sancionador sagnant per a la ciutadania": “Una de les qüestions que creiem que cal modificar és l'import de les sancions, que són generalment completament arbitraries i desproporcionades. Així, posar un adhesiu a la porta de l'Ajuntament de Castelló podria comportar una multa de fins a 1.500 euros, i els pares i mares d'un grup de xiquets i xiquetes jugant a la pilota a una plaça podrien emportar-se multes de fins a 750 euros, i aquest és l'import màxim per una sanció lleu. Aquestes multes per aquests conceptes en mig de l'actual crisi econòmica són intolerables”.

Per últim, Carmen Carreras va voler tancar parlant de l'element subjectiu: “L'administració ha de ser molt clara quan obri un procediment, i per a això, cal que les normes siguen prou concretes, de forma que es garantisca la igualtat entre les persones. Així, no pot ser que l'import d'una sanció varie segons criteris subjectius, donada la gran arbitrarietat que això suposa. Però, si del que parlem és d'una ordenança de convivència, el que creiem que aquesta hauria de reflectir és la preferència per sancions no econòmiques, com ara serveis a la comunitat o reparació del mal. Si no, el que sembla és que l'Ajuntament té més una voluntat recaptadora que no de foment del civisme”.