Miércoles, 5 de agosto, 2020  |  
Els carrers de Vila-real s’omplen d’esportistes que volen recuperar el temps perdut en la nova normalitat Els carrers de Vila-real s’omplen d’esportistes que volen recuperar el temps perdut en la nova normalitat

- 2 julio, 2020 -

Persones amb bicicleta, en patins, corrent o passejant recorren la ciutat des de la fi de l'Estat d'Alarma Els carrers de Vila-real s’omplen d’esportistes que volen recuperar el temps perdut en la nova normalitat

Persones amb bicicleta, en patins, corrent o passejant recorren la ciutat des de la fi de l’Estat d’Alarma

Aicha K.Herrando/ Castellón Información

La pràctica d’activitats esportives que es realitzen des de casa com el ioga o la bicicleta estàtica ha augmentat un 22% a Espanya durant el confinament segons un estudi realitzat per l’empresa finlandesa Suunto. A més, les dones són les que més han augmentat està pràctica perquè abans del confinament un 25% no practicava cap esport i ara esta xifra ha caigut fins a l’11% segons una enquesta realitzada a dones d’entre 25 i 45 anys per una companyia d’atenció i benestar de la dona. Açò mateix ha passat en localitats com Vila-real on durant les últimes setmanes després del fi de l’Estat d’Alarma es poden veure nous esportistes en els carrers de la ciutat i als voltants de la zona ermita.

Vila-real, zona ermita deporte

Durant el confinament

Els vídeos d’entrenament en línia siga en plataformes com YouTube o vídeos en directe en les xarxes socials s’han convertit en la clau per a aquells que necessiten assistir a classes dirigides ja siga amb exercicis de càrdio, ioga o tonificació. Aquest és el cas d’Andrea Martín, una de les noves vila-realenques afins a l’esport qui va trobar en el confinament “el moment ideal per a dedicar-li més temps a l’exercici” i ara no dubta en seguir amb l’entrenament telemàtic encara que li dedique menys temps que durant la quarantena perquè “abans havies de matar el temps amb noves activitats a casa, ara he de buscar estones lliures”. Així mateix, segons l’enquesta realitzada per l’Institut de Biomecànica (IBV), després del confinament quasi el 40% dels espanyols que han fet activitat física durant aquest període manifesten que a partir d’ara es preocuparan més per mantenir una activitat física òptima.

Afluència

Una mica abans d’iniciar el pla de desescalada, concretament el 2 de maig, el Govern va permetre començar amb les activitats físiques seguint les mesures de seguretat estipulades per Sanitat. La limitació horària per als adults, el tancament dels gimnasos i centres esportius va ser el principal causant de les aglomeracions per a realitzar esport a l’aire lliure. De fet, algunes zones de la ciutat com l’Ermita o les afores s’omplien els primers dies, és per això, que “ja està baixant moltíssim el nombre de persones respecte a les primeres setmanes” com assegura Omar Laidouni. D’altra banda, el vila-realenc David Rosa afig: “També pot donar-se el cas que realment hi havia gent amb poca idea de mantenir aquesta rutina al llarg del temps”.

Nous espais oberts al esport en Vila-real 

Aquest dilluns els socis del Servei Municipal de Deport han pogut començar a realitzar esport en els més de 100 classes dirigides dels que disposen a la setmana entre el pavelló municipal Bancaixa i els gimnasos de la ciutat amb totes les mesures de prevenció sanitària assegurades. Aquestes classes formen part del Pla de desescala de la Regidoria d’Esports que contempla un protocol d’actuació. Entre les activitats que poden realitzar els vila-realencs es troba el pilates, ioga, estiraments, càrdio metabòlic, cicle ritme, crossfit, zumba o body pum.

SME Vila-real- Deport

A més a més, la resta de gimnasos privats dels quals disposa la localitat també han començat a realitzar activitat diària. El gimnàs on acudeix Andrea Ayén, per exemple, fa 3 setmanes que va obrir cobrint totes les mesures de seguretat com desinfectar-se abans d’entrar al local i desinfectar tota la maquinària després d’utilitzar-la. Encara que en les primeres setmanes devien acudir a les instal·lacions amb mascareta, el que dificultava l’activitat física: “El pitjor era portar la mascareta mentre realitzaves exercicis intensius i t’ofegaves” comenta Ayén. Per altra banda, la jove esportista considera: “El confinament ha ajudat les empreses com el gimnàs a fer de les debilitats fortaleses“, ja que ara disposen d’una aplicació per reservar les classes en la que abans no comptaven. Aquesta setmana, la “normalitat és quasi total” en el gimnàs perquè es poden utilitzar les dutxes i serveis o acudir amb motxilla i qui no vol anar és per “excuses o falta d’interés”.

Esport com a via d’escapada

L’esport s’ha convertit durant l’època més difícil de la pandèmia en una “via d’escapada” on poder activar-se des de casa, així és com ho viu Rosa que abans de la pandèmia es va adonar que havia de començar a fer més esport i quan va poder va començar a eixir a córrer diàriament. Martín, per la seua part, necessita exercitar-se quan es sent més estressada o atabalada. Per altra banda, Omar pensa que l’esport “ajuda a inhibir qualsevol tipus de problema” i a més a més “l’activitat física feta d’una manera correcta és la millor manera d’estar sa.

Recomanacions

Diferents especialistes i esportistes recomanen tornar a practicar esport de manera gradual. L’especialista en cardiologia esportiva de l’Hospital Vithas Medimar Alacant recomana realitzar exercicis de 30 a 45 minuts per “afavorir la inmunitat i previndre infeccions, sobre tot en l’aparat respiratori”. A més a més, recorda que sempre hi ha que acudir a un especialista si “es troben especialment fatigats”. En quant a les mesures de seguretat explica que no cal utilitzar mascareta si es pot guardar la distància de seguretat i que els guants són recomanables si es van a utilitzar materials que estiguen en contacte en altres persones.

Mesures de seguretat

Les mesures de seguretat s’estan complint quant al esport respecta. Els vila-realencs guarden la distància de seguretat i inclòs hi ha qui prefereix passejar o córrer en la mascareta posada encara que no siga ni obligatori ni recomanable durant l’activitat física.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *