Noticias Castellón
miércoles, 05 de octubre del 2022 | Última actualización: 21:16

Els usuaris de la residència d'Almassora ixen a escena el dissabte amb  l'espectacle ‘Memoriam ad faciem’

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 41 segundos

Noticias Relacionadas

Combinarà literatura, fotografia i música en directe per a reflexionar sobre el pas del temps i mostrar la bellesa de les arrugues i les marques de l'edat

Castellón Información

Els usuaris de la residència municipal de persones majors d'Almassora es convertiran dissabte que ve en actors per un dia durant una representació teatral en la qual compartiran taules amb familiars i personal del centre. L'espectacle combinarà literatura, fotografia i música en directe de la mà del pianista  Juan Andrés de la Torre per a reflexionar sobre el pas del temps i mostrar la bellesa de les arrugues i les marques de l'edat.

El projecte ‘Memoriam ad faciem’ -impulsat per la fotògrafa Trinidad García i el TASOC de la residència, Salvador Sánchez- es converteix així en un espectacle teatral després de nàixer com a exposició per al centre d'Almassora. Gràcies a l'èxit de la mostra i a la qualitat del treball de García, l'Ajuntament d'Almassora va seleccionar les imatges de 13 usuàries i usuaris per a il·lustrar el calendari anual que edita el departament de Dinamització Lingüísitca.

Així doncs, dissabte que ve, els ancians i les ancianes donaran el salt de la fotografia a l'escenari de la Casa de la Cultura, en una funció que començarà a les 17.30 hores  i que estarà oberta al públic. L'acte està inclòs en la programació de la ‘Setmana de la Gent Gran’ elaborada per la Regidoria de Serveis Socials per a celebrar el ‘Dia Internacional de la persones majors’, que es commemora el pròxim 1 d'octubre.

“El pes de les persones majors en la nostra societat és cada vegada més rellevant i volem que puguen compartir la seua realitat i les seues inquietuds amb la resta de la ciutadania”, ha assegurat la regidora de l'àrea, Diana Belliure. “Aquesta setmana tindrà actes centrats en la salut, però també moments per a la diversió i per a la convivència intergeneracional”, ha destacat l'edil durant la presentació de la programació.

El primer esdeveniment de la setmana serà la representació de la peça teatral ‘Un agujero en el calcetín’, a càrrec del grup Solora 10 en benefici de l'ONG Amor en Acció i prevista per a aquest dijous 28. El mateix dilluns 1 d'octubre, Almassora celebrarà l'acte central de la setmana amb les danses de l'AC El Torrelló i un ‘porrat’, en el centre social Sant Felipe.

Per al dimarts 2 d'octubre, l'Ajuntament ha confiat en la Fundació Siel Bleu per a realitzar una ruta sènior pel riu Millars en horari de matí. A la vesprada, l'historiador Primitiu García presentarà el seu estudi sobre les capelles del terme municipal d'Almassora, com a part del llibre que l'autor presentarà pròximament.

Tallers de risoterapia i meditació i sessions informatives sobre el deteriorament cognitiu o la fibromiàlgia completen el programa d'actes d’aquesta ‘Setmana de la Gent Gran’. Com a  tancament, el departament de Serveis Socials ha reservat un dels actes més participatius: la tradicional jornada de jocs intergeneracionals en la qual usuaris de la residència i escolars d'Almassora comparteixen taulers, pista i diversió.