lunes, 29 de noviembre, 2021  |  
Javier Serralvo: “Volem fer de Vila-real un pol d’atracció per a l’ensenyament de les ciències de l’esport” Javier Serralvo: “Volem fer de Vila-real un pol d’atracció per a l’ensenyament de les ciències de l’esport”

- 26 marzo, 2021 -

L'edil fa balanç positiu de la 'desescalada' i destaca que la intenció és que els cursos trimestrals que es van interrompre, s'allarguen dos mesos... Javier Serralvo: “Volem fer de Vila-real un pol d’atracció per a l’ensenyament de les ciències de l’esport”

El regidor d’esports fa un balanç positiu de la represa de l’esport i destaca que la intenció és del SME és que els cursos trimestrales que es van interrompre, s’allarguen a partir de la represa dos mesos més. Com a portaveu de l’equip de govern entén les crítiques de l’oposició, però considera que desaprofitar òrgans com la taula del pacte pel renaixement, és una política curt termini que no beneficia a la ciutat

Castellón Información/S.N.

Vila-real és una ciutat que té l’esport en el seu ADN. Grans i menuts practiquen esport i formen part d’algun club o són socis del SMEen algun moment de la seua vida. I a això cal sumar l’arrelament que té la pràctica a l’aire en enclavaments com l’Ermita o els diversos parcs amb gimnàs de la ciutat. El regidor de l’àrea, Javier Serralvo, ens canta com s’està realitzant la desescalada a la ciutat i els últims projectes de la Regidoria i també la seua valoració com a portaveu de l’equip de govern respecte a alguns temes d’actualitat.

– La setmana passada es va reprendre l’activitat esportiva en les instal·lacions municipals: Com s’està gestionant i que resposta està tenint per part dels socis?

Com dius la setmana passat vam poder reprendre per fi l’activitat esportiva dels socis, ja que fins a aqueix moment sol podien els clubs amb competició a nivell nacional, i l’acceptació ha sigut molt bona.

La pàgina de reserves, Reserclass, es va tornar a reactivar. I també en haver pogut obrir els gimnasos, amb els quals tenim actiu un conveni de col·laboració puguen realitzar activitats en les seues instal·lacions. Abans d’aquesta última desescalada va haver-hi una reunió amb gimnasos i clubs per a informar-los de les noves mesures i actualment la limitació que existeix és que les activitats amb un monitor no poden tindre més de quatre persones, per la qual cosa tampoc va a ple rendiment.

Després d’aquesta aturada intenció del SME és que els cursos trimestrals, que van començar al gener i es van interrompre, s’allarguen a partir de la represa d’aquesta mena d’activitat dos mesos més a partir del moment en què es reactiven, d’aquesta manera les persones que han pagat el trimestre gaudiren del servei igualment.

– El Servei Municipal d’Esports treballa ja en la programació de la Guia Esportiva d’Estiu?

Nosaltres comptem sempre amb realitzar les activitats del SME com si estiguérem en situació de normalitat. Des del principi hem sigut prudents, per tant, tota l’activitat habitual que realitzem a l’estiu, incloses les iniciatives per a xiquets i xiquetes, si podem recuperar-les amb normalitat ho farem però com tot fins ara, a costa de la situació sanitària.

– En les últimes setmanes s’han fet millores en pavellons com el de Melilla o Sebastián Mora. Hi ha previstes més actuacions?

Vila-real compta amb una gran xarxa d’instal·lacions esportives. Cinc pavellons, tres piscines d’hivern i una a l’estiu i el manteniment és continu. En el cas del pavelló Sebastián Mora hi havia filtracions d’aigua en la pista, per la qual cosa aprofitem per a condicionar-la i allargar la seua vida útil, deixant-la quasi com a nova. Pel que fa al pavelló Melilla, i atesa la necessitat del club d’hoquei de tindre una pista per a poder celebrar les competicions del primer equip, hem instal·lat una pista sintètica. Això se suma a l’obertura de la piscina en 2020, un espai que serà de gran importància pel que fa a la salut quan acabe la pandèmia i puguem recuperar el conveni amb l’Hospital de la Plana. La posada a punt i manteniment de tots els centres esportius de Vila-real és contínua i no cessa, destinem una suma molt important de diners, però creiem que és totalment important.

-Fa unes setmanes el Consell va aprovar la implantació del grau d’esports en CEU i l’UJI. Com afecta a la situació del CTE? S’està negociant alguna cosa ja amb aquestes universitats?

Nosaltres tenim converses fa molt temps amb el CEU i l’UJI perquè la nostra intenció que el CTE és que es convertisca en una àrea d’ensenyament de l’esport i poder intensificar el seu ús en aquesta línia. Les universitats han d’aprovar els seus projectes de grau i a partir d’ací anirem veient. En el CTE estem en aquests moments en l’ampliació del conveni de deu anys amb la Conselleria d’Educació. La nostra intenció és convertir tota l’àrea esportiva de la ciutat en un pol d’atracció per a l’ensenyament de les ciències de l’esports i a nivell pràctic es realitzen a Vila-real és la nostra pretensió, per la qual cosa mantindrem converses amb tot el que faça possible aquesta idea, tant UJI com CEU.

-Com a portaveu de l’equip de govern, com valora les últimes critiques que es llancen des de l’oposició en aspectes com la Memòria Històrica o el retard amb el pagament de les ajudes del Pla Resistir?

L’Ajuntament de Vila-real ha sigut el primer de posar a la disposició de l’oposició una taula de diàleg que crec que ha funcionat bé que és la taula del Pacte pel renaixement, un espai on tots estan representats i han pogut expressar les seues idees i aportacions. El problema radica en la política a curt termini que alguns grups utilitzen. Si hi ha alguna cosa que s’haja de dir, que es faça en l’òrgan on estan tots representats. Però participar de la taula, no dir res i després fer política d’això, crec que no és bo per a la ciutat, perquè s’ha demostrat que la unió és el més important per a eixir d’aquesta situació.

A part de temes puntuals, crec que el govern municipal està funcionant bé. S’estan plantejant mesures respecte als necessitats de la ciutadania i evidentment l’oposició ha de realitzar les seues critiques però considere que hauria de fer-ho de manera més normalitzada. L’oferta de diàleg sempre ha estat i malgrat tindre majoria absoluta, a Compromís per exemple li hem oferit estar en el Govern però no el van acceptar, cosa que no vam entendre i van preferir criticar des de fora. Nosaltres els animem a continuar col·laborant i que continuen treballant per Vila-real. En el tema de la Memòria Històrica crec que lliçons no ens han de donar cap a PSPV-PSOE i Podem perquè la Llei de Memòria Històrica l’hem proposada nosaltres i l’estem portant avant, encara que hi ha coses que costen més. Entenem que la seua labor és fiscalitzar però haurien de fer les seues aportacions on toca perquè el més important és la unió de tots i eixir de la crisi com més prompte millor, que es vacune com més prompte millor. En aquest sentit, Vila-real ha fet tot el possible per facilitar el procés, com ha reconegut fins a l’oposició, i hem posat a la disposició de la Conselleria el Centre que Congressos per a la vacunació de tota la comarca i poder inocular la vacuna, que la població està protegida i treballar per a eixir de crisi i afrontar el futur.

Whatsapp Telegram