Noticias Castellón
domingo, 03 de julio del 2022 | Última actualización: 11:27

L’empresa de Vila-real Vampirako Studio es presentada en la jornada de la Xarxa Valenciana Focus Pime a Gandia

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 57 segundos

Noticias Relacionadas

Benlloch també ha estat en una jornada de la Xarxa Valenciana en Focus Pime a Gandia on s’ha presentat l’empresa local Vampirako Studio

Castellón Información

L’alcalde de Vila-real i president de la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació, José Benlloch, ha participat aquest matí, en representació de tots els municipis de la Comunitat Valenciana de vocació innovadora, en la reunió del Consell Valencià  de la Innovació, celebrada a Elx. La jornada ha servit per aprovar l’avantprojecte de pressupostos de l’Agència Valenciana de la Innovació i donar compte dels diferents programes de suport al sistema de la innovació valencià, a través de convenis i subvencions.

“Vila-real és una peça important en aquest sistema innovador, ja des de l’any 2011, quan entrem a formar part de la Xarxa Innpulso com a Ciutat de la Ciència i la Innovació, marca que renovem en 2015. Més recentment, amb la constitució de la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació, de la qual ostentem la presidència i des de la qual podem influir en la configuració de les polítiques d’impuls a la innovació que la Generalitat, per primera vegada, està engegant a través de l’AVI i del Consell que hui hem celebrat”, assenyala.

L’alcalde, a més, ha participat en la jornada organitzada per la Xarxa Valenciana en el marc de Focus Pime, celebrada a Gandia, amb l’objectiu de donar visibilitat a la xarxa Innpulso i posar en valor el
compromís dels municipis amb la innovació, tant a través de les administracions locals com des del propi teixit empresarial. Per a açò, els municipis membre de la xarxa han presentat els seus propis projectes i empreses, en un format similar al de la Trobada d’Alcaldes i Alcaldesses amb la Innovació que organitza anualment la xarxa Innpulso. En representació de Vila-real, a més de Benlloch, ha participat l’empresa Vampirako Studio, guanyadora de l’última edició dels Premis Globalis. En la seua intervenció, l’empresa de disseny creatiu creada en 2016, ha presentat el seu projecte de videojoc Villarreal CF Soccer Hunters, que promou l’educació en valors positius, com l’esforç, la nutrició o el joc net, al voltant del futbol i del Villarreal CF. El projecte destaca també per la seua component social, col·laborant amb l’Associació Conquistando Escalones en l’objectiu de recaptar fons per a trobar la cura a la distròfia muscular de cintura LGMD 1F. El gen, que en mutar-se produeix aquesta malaltia, és al seu torn el responsable del contagi del VIH; per açò les persones que tenen aquesta malaltia són immunes a aquest virus.

“En jornades com aquesta, podem veure els fruits de l’esforç d’aquests últims set anys, perquè, més enllà d’aconseguir el distintiu de Ciutat del Ciència i la Innovació, l’important és el que aquesta marca ens ha reportat per a la consolidació d’un ecosistema innovador en el qual les empreses joves, emprenedores i de base tecnològica, poden desenvolupar el seu talent. D’aquesta manera, caminem al costat del teixit socioeconòmic local cap al canvi de model productiu, basat en el coneixement i en la innovació, que ens garanteix un futur d’oportunitats”, conclou l’alcalde. “Hui, tant en el Consell Valencià de la Innovació d’Elx com en la jornada de Gandia, hem tornat a demostrar l’enorme potencial de Vila-real en l’àmbit de la innovació, on hem aconseguit un nom propi i referent gràcies a projectes com el que representa Vampirako”, conclou.