jueves, 15 de abril, 2021  |  
Els socialistes visiten les obres al Palau-Castell de Betxí, amb una inversió d’un milió d’euros del Govern central Els socialistes visiten les obres al Palau-Castell de Betxí, amb una inversió d’un milió d’euros del Govern central

- 27 enero, 2021 -

"És una joia del patrimoni històric valencià necessitat de rehabilitació", ha destacat el senador Artemi Rallo Els socialistes visiten les obres al Palau-Castell de Betxí, amb una inversió d’un milió d’euros del Govern central

“És una joia del patrimoni històric valencià necessitat de rehabilitació”, ha destacat Artemi Rallo

Castellón Información

El senador del PSPV-PSOE Artemi Rallo; el vicesecretari provincial i diputat nacional, Germán Renau; la vicesecretària provincial i senadora Ana Edo; i el portaveu del grup municipal socialista a Betxí, Josep Lluís Doñate, han visitat les obres de la rehabilitació del Palau-Castell de la localitat on Rallo ha destacat la inversió de quasi un milió d’euros del Govern en este projecte a través de l’1,5% cultural.

Rallo assenyala que el Palau-Castell de Betxí “és una joia del patrimoni històric valencià necessitat de rehabilitació” i que el govern d’Espanya “està ací, per a defensar la cultura i recuperar el nostre patrimoni històric a través de l’1,5% cultural d’inversió econòmica de les obres de l’Estat”.

“En els pròxims anys, la inversió aconseguirà la quantitat d’un milió d’euros, aproximadament, i els veïns i les veïnes de Betxí i els veïns i veïnes de Castelló tindran una altra part del seu patrimoni a la seua disposició. Perquè el govern d’Espanya està compromés amb la cultura i el patrimoni de tots els valencians”, ha afegit.

Per part seua, Renau ha assenyalat que “el magnífic Palau Castell de Betxí és una obra renaixentista que necessitava urgentment totes estes actuacions i que, gràcies a les inversions de l’1,5% cultural posat en marxa pel Govern d’Espanya, ha pogut ser finançat”. “Estem parlant d’una inversió en una actuació que s’està fent en estos moments de 750.000 euros, dels quals 530.000 venen directament d’eixe 1,5% cultural que aporta el Ministeri de Transport”, ha destacat. Renau ha afegit que “este projecte demostra el ferm compromís que té el Govern d’Espanya i el Ministeri de Transports, dirigits per Pedro Sánchez i José Luis Ábalos, respectivament, amb el patrimoni cultural del nostre país i en particular amb el patrimoni cultural de la província de Castelló”.

El portaveu del grup municipal socialista, Josep Lluís Doñate, ha posat l’accent que es tracta d’una obra “de gran envergadura per al nostre poble” i ha recordat que tot es va iniciar l’any 2002 amb la compra per un govern socialista. “En definitiva, una obra que sempre hem secundat perquè serà un assoliment important per al nostre poble, perquè puga albergar multitud d’activitats i fins i tot traslladar l’ajuntament, ja que les actuals dependències s’estan quedant obsoletes. Serà una obra emblemàtica gràcies a la col·laboració de les administracions que, ara, majoritàriament són socialistes, i estan apostant per la cultura i pel patrimoni del nostre poble”, ha conclòs.

Whatsapp Telegram