Noticias Castellón
viernes, 14 de junio de 2024 | Última actualización: 16:43

Els socialistes de Vinaròs informen de l’aprovació i justificació fins al moment del 81% dels fons de la Edusi

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 14 segundos

Noticias Relacionadas

Tanmateix els socialistes han denunciat l’opacitat de l’equip de govern amb els fons europeus per tal d’amagar la realitat

Els socialistes de Vinaròs han donat a conèixer l’actual situació de  l‘Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (Edusi)

El portaveu i exalcalde de V Guillem Alsina i la regidora Carmen Morellà han explicat que adia d’avui, s’han acceptat totes les modificacions proposades i s’han justificat un 81,25% de les despeses subvencionables. Fet que situa l’import econòmic subvencionat en més de 4 milions d’euros dels 5 subvencionables.

Morellà deia que  per el actual equip de govern (format per PP,PVI i VOX) “el fracàs de l’EDUSI hagués sigut una victòria política i una justificació de la moció de censura que van presentar. A hores d’ara, no és així i per això estan intentant amagar la informació. Per això nosaltres ens veiem en l’obligació de sortir per explicar la realitat d’aquesta situació”.

Morellà també informava que hi ha vàries obres incloses dins de l’EDUSI com la Oficina d’Atenció i Informació a la Ciutadania, la Cotxera de Batet o la passarel·la que estan pràcticament finalitzades, “fet que demostra l’eficàcia de les operacions i línies de subvenció proposades en el seu moment pels socialistes i els governs de progrés”.

Respecte a les modificacions que es van presentar i finalment s’han acceptat, són els asfalts en camins rurals, urbanització de l’ampliació del IES Vilaplana, millores de marquesines en el municipi, Centre d’Inspiració Turístic, treballs arqueològics en el Poblat Íber, millores en el Mercat Municipal, urbanització del carrer Camaraes, remodelació paviment Plaça Sant Antoni, programa El Club de la Vida, programes socials Escola Matinera i treballs en horts urbans.

Unes modificacions que es van presentar per no perdre els diners que anaven destinats als projectes de la Via Litoral o la construcció d’un Centre Social. Aquest últim projecte no s’ha pogut desenvolupar per l’increment de preus per motiu de la guerra d’Ucraïna.

Morellà remarcava “l’esforç de tècnics i de l’anterior equip de govern, de poder establir una estratègia alternativa, que ha fet possible que Vinaròs, siga un municipi en un assoliment elevat de la subvenció”.  Afegint que “hi ha molts municipis de l’estat espanyol, on les dificultats dels procediments, i situaciosn excepcionals com el COVID o l’increment de preus han impossibilitat aquest nivell de compliment. A Vinaròs, s’ha treballat per lluitar per justificar el màxim de fons europeus i els resultats estan aquí”.