domingo, 28 de noviembre, 2021  |  

- 22 noviembre, 2021 -

Mª Josep Amigó: "No pot ser que les grans empreses destruïsquen el paisatge de l'interior per oferir energia a la costa"

Mª Josep Amigó: “No pot ser que les grans empreses destruïsquen el paisatge de l’interior per oferir energia a la costa”

Castellón Información

Marzá, Beltran i Garcia (arxiu)

Més – Compromís ha celebrat a València el passat cap de setmana la plenària de la seua primera Convenció Nacional. Una jornada en la que participaren representants del col·lectiu castellonenc, com el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, el portaveu de Compromís a l’Ajuntament i Diputació de Castelló, Ignasi Garcia, el secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, i la secretaria local de Més – Compromís a Castelló, Marta Beltrán. En este cas, el partit valencianista ha volgut tractar des de diferents vessants el tema de l’energia, el qual va tindre, entre d’altres una taula redona a Borriol (Plana Alta) sobre energia i territori.

La convenció de Més – Compromís ha tractat el tema de l’energia després de recollir dades en les distintes taules rondes celebrades a la resta del País Valencià que, junt amb la ponència de David Ribó, expert en sistemes i polítiques energètiques, elaborarà un document obert a tota la gent del País Valencià.

La Secretària General de Més – Compromís, Àgueda Micó, ha destacat “la importància dels mecanismes de participació de la militància en la construcció constant d’una ponència política viva i que evoluciona dia a dia de la mà d’expertes i experts en la matèria, de casa i fora de casa. Som una organització que escolta totes les veus per oferir al País Valencià les millors ferramentes per a afrontar els reptes del dia a dia”.

Per la seua banda, el Coordinador Polític de Més – Compromís, Vicent Marzà, ha destacat que “els reptes de present i futur en energia al País Valencià passen per dotar d’importància als ajuntaments en la gestió de l’energia i com les comunitats energètiques locals poden oferir un bé públic, sense que les grans empreses energètiques s’enduguen grans beneficis mentre el preu de la llum no para de pujar”.

Maria Josep Amigó, Coordinadora Organitzativa de Més, en el mateixa línia que Marzà ha posat de relleu el paper “central que exerceixen, i han d’exercir més encara, els municipis i entitats locals menors del País Valencià. No pot ser que les grans empreses destruïsquen el paisatge de l’interior per oferir energia a la costa i els nuclis urbans. Calen energies renovables però des de Més – Compromís considerem que les macroplantes solars i eòliques no són una solució si destruïxen el nostre territori”.

Esta Convenció Nacional també compta amb la col·laboració de l’Aliança Lliure Europea, partit europeu del qual Més – Compromís en forma part.

Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Deja un comentario