Noticias Castellón
viernes, 23 de febrero de 2024 | Última actualización: 03:42

Els escolars de Vila-real plantaran arbres per celebrar el centenari del Termet

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 8 segundos

Noticias Relacionadas

Amb motiu del Dia de l'Arbre els estudiants de 5é de Primària realitzaran activitats de divulgació entorn a aquest 'plumó verd'

L'Ajuntament de Vila-real ha implicat els col·legis de la ciutat en la celebració del Dia de l'Arbre amb una activitat especial que commemorarà el centenari del Termet, el principal pulmó verd de la ciutat.

La Regidoria de Medi Ambient impulsa aquesta iniciativa amb l'objectiu de conscienciar als escolars sobre la importància de preservar el medi natural i donar a conéixer el tresor ambiental que la ciutat té al costat del Millars. Al mateix temps, servirà per a commemorar el centenari des que el consistori vila-realenc va aprovar en ple la plantació de 3.000 arbres, donant lloc al paratge del Termet que envolta l'ermita de la Mare de Déu de Gràcia.

Aquesta celebració especial es desenvoluparà entorn del Dia de l'Arbre, que en la Comunitat Valenciana es commemora el 31 de gener. Així, l'activitat s'ha programat per al dijous 1 de febrer a partir de les 10.00 hores i comptarà amb la participació de més 600 alumnes de 5é de Primària de tots els col·legis de la ciutat. Els escolars gaudiran d'una gimcana amb diferents proves en les quals aprendran aspectes sobre la plantació i creixement dels arbres, així com la pol·linització. Seguidament, cadascun dels grups plantarà el seu arbre. En total, es plantaran 15 pins, un per cada centre participant, en la zona del Termet situada al costat de l’Assut i al Centre d'Educació Ambiental. “El Termet és un gran tresor que els nostres avantpassats ens van llegar amb molt d'esforç i que hem de protegir, cuidar i valorar”, assenyala el regidor de Medi Ambient, Xus Madrigal, qui afig que “per aquest motiu, és essencial que els nostres joves el coneguen i col·laboren en aquesta labor de preservar nostre Termet”.

L'activitat inclourà a més una original iniciativa per a deixar constància d'aquesta plantació de manera que cada centre també enterrarà una càpsula del temps sota cadascun dels arbres que es plantaran. En aquesta càpsula s'inclourà un facsímil de l'acord plenari de 1924 en el qual es va aprovar, també coincidint amb el Dia de l’Arbre, la plantació de 3.000 arbres en aquest paratge, un document que els escolars signaran perquè en un futur es recorde la seua participació en aquest acte.

A més, en record d'aquesta celebració del Dia de l'Arbre, es plantaran, amb la participació de tots els col·legis, altres dos exemplars en la zona més pròxima a l'ermita on s'instal·larà una placa commemorativa.