sábado, 16 de enero, 2021  |  
Els escolars de la província han participat en la ‘castellonada’ 18 al Menador Els escolars de la província han participat en la ‘castellonada’ 18 al Menador

- 27 febrero, 2018 -

L’activitat ha consistit a geolocalitzar els principals punts d’interés de la ciutat de Castelló Els escolars de la província han participat en la ‘castellonada’ 18 al Menador

L’activitat ha consistit a geolocalitzar els principals punts d’interés de la ciutat de Castelló 

Castellón Información

Castellonada 01 Enric Porcar

Escolars de tota la província s’han donat cita  aquesta vesprada al Menador de Castelló, per a participar en la Castellonada’18; una gimcana digital per aprendre orientació dins de la ciutat combinant els mitjans clàssics amb l’ús de les TIC i, d’aquesta manera  han conegut els principals punts d’interés patrimonial de la ciutat de Castelló. L’activitat es va celebrar per primera vegada l’any 2016. Van participar  17 centres educatius de secundària, batxillerat i cicles formatius de la província de Castelló, com l’Alcora Betxí, Borriana, La Vall d’Uixó, Benicàssim, Torreblanca, Benicarló, Viver o Sant Mateu.

Castellonada 06

La Castellonada és un projecte de geolocalització i tecnologia mòbil dins del World Mobile City Project, i està organitzada per un col·lectiu de docents de la província de Castelló vinculats a la formació docent en competència digital i en itineraris culturals. Compta amb el suport de la Regidoria d’Educació dins del programa de ciutats educadores de l’Ajuntament de Castelló, del Cefire de Castelló i de la Universitat Jaume I.

L’activitat consisteix a geolocalitzar, entre els alumnes dels centres participants, en un únic mapa interactiu, els principals punts d’interés patrimonial de la ciutat de Castelló. La tasca de geolocalització s’ha realitzàt amb l’ajuda d’uns targetons que inclouen preguntes i informació mitjançant codis QR, elements de realitat augmentada, xarxes socials, i fent ús d’aplicacions mòbils gratuïtes. Per a orientar-se l’alumnat s’ajudat de mapes digitals, mitjans de transport i les aplicacions d’orientació apreses, i en cada punt ha sigut necessari passar una prova.

Castellonada 02

 

El projecte naix de la necessitat de facilitar a l’alumnat, i a les persones dels pobles i que no estan acostumades a desplaçar-se i moure’s per una ciutat, a conéixer i saber localitzar qualsevol punt a la ciutat amb l’ajuda de les noves tecnologies. Amb  la iniciativa es pretén introduir l’ús dels dispositius mòbils com a eines d’aprenentatge al mateix temps que realitzen una experiència col·laborativa, motivadora i de recerca del patrimoni cultural, una experiència que enguany ha tingut els hashtags #Castellonada18 #CSada18.

Castellonada 08

A més, al final de matí ha tingut lloc una flashmob en la qual han participat totes les persones de la Castellonada’18,  amb una coreografia grupal amb suport musical.

Castellonada 09 Enric Porcar

Google+
Whatsapp Telegram