Advertisement
Advertisement
Noticias Castellón
sábado, 01 de abril del 2023 | Última actualización: 22:48

Advertisement
Advertisement

Els escolars de Borriana protagonistes del matí faller en el dia de la ‘plantà’

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 21 segundos

Noticias Relacionadas

Les visites s’han succeït i la representació fallera ha visitat també l’escoleta infantil Príncep Felip, on els i les més xicotetes de la ciutat els han rebut amb emoció i entusiasme

La Reina Fallera Infantil, Maria Olivas, la seua cort d’honor i les dames de la ciutat infantils acompanyades per la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Sara Molina, i representants de la Junta Local Fallera han visitat els col·legis de la ciutat, on se celebra l’inici de les Falles de manera especial, en el Trenet Faller que ha recorregut els diferents centres educatius de Borriana.

Amb el dia de la plantà, que marca l’inici de cinc dies de frenètica activitat, torna la tradició de la visita als centres educatius, en la qual s’aprofita perquè siguen els xiquets, xiquetes i joves estudiants els qui centren el protagonisme durant el matí.

Les visites s’han succeït i la representació fallera ha visitat també l’escoleta infantil Príncep Felip, on els i les més xicotetes de la ciutat els han rebut amb emoció i entusiasme. Cadascun dels centres educatius rep així també el reconeixement al treball que durant el curs realitzen per a continuar amb la tradició fallera en el municipi.

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i alguns membres de la corporació s’han sumat a la visita en diferents moments del matí, concretament en l’escoleta infantil Príncep Felipe, en el CEE Pla d’Hortolans i finalment en l’IES Jaume I, on tingut lloc la cremà de la falla pròpia realitzada per l’alumnat del cicle superior de Formació Professional d’artista faller i construcció d’escenografies, de l’IES Jaume I de Borriana.

La regidora de Falles ha manifestat que dins de la setmana festiva, la visita als centres és “un dia molt especial per als xiquets i les xiquetes de Borriana, i només vore les cares d’il·lusió i com viuen la festa de les falles, tenim clar que el futur de la festa a la nostra ciutat està més que assegurat”.

A més, ha volgut “agrair el treball als equips directius dels centres educatius, al professorat i al mateix alumnat perquè fan una gran faena per a continuar donant a conèixer les falles entre els xiquets i xiquetes de Borriana, a més de fer encara més gran la nostra festa josefina”.

Amb aquesta activitat les falles prenen impuls per a la setmana que comença, amb aquest dimecres protagonitzat també per la plantà oficial vespertina dels 18 monuments fallers per tota la ciutat.

Demà dijous a la vesprada es coneixeran els premis a les millors falles, i es lliuraran els guardons en la plaça Major. Posteriorment, les falles guanyadores seran visitades per les Reines Falleres, Sílvia Navarro i Maria Olivas.

Advertisement
Advertisement