Noticias Castellón
martes, 16 de agosto del 2022 | Última actualización: 21:12

Els castellonencs ja podem celebrar els seus matrimonis civils al saló de plens de l'Ajuntament

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 6 segundos

Noticias Relacionadas

Els castellonencs ja podem celebrar els seus matrimonis civils al saló de plens de l'Ajuntament

S'havien suspés vora de 40 enllaços per la crisi sanitària i seran agendats novament 

Castellón Información

Iván i Eva i Gonzalo i Lesli Jessica han sigut les dues primeres parelles a contraure matrimoni civil a la ciutat de Castelló després que el servei fora interromput pel decret de l’estat d’alarma. Ells són dues de les vora 40 parelles que han hagut de posposar el seu enllaç per la crisi sanitària i que, amb la desescalada, podran formalitzar la unió.

Boda Castello 1 post civil 120620 2

L’encarregat d’oficiar els casaments ha sigut el regidor d’Atenció Ciutadana, Ignasi Garcia, qui també ha entregat a les parelles el regal amb què l’Ajuntament de Castelló sempre obsequia els contraents: un conjunt creat per la dissenyadora Àngela Moya i que inclou una poesia ‘haiku’ de l’autor Vicent Almela. "És una satisfacció tornar a obrir les instal·lacions municipals per a prestar aquest servei i, sobretot, tornar a donar bones notícies que donen optimisme a la població", ha assegurat l’edil.

Garcia també ha confirmat que ja han començat a arribar noves sol·licituds per a la celebració d’enllaços civils i que a tots se’ls aplicarà la taxa mínima per a aquest tràmit. A les parelles que ja tenien data per a l’enllaç, se’ls oferirà una nova data als mesos de juny i juliol (tot seguint l’ordre cronològic en què estaven previstos) o bé traslladar la unió de data si han decidit ajornar la celebració als pròxims mesos.

Les cerimònies es desenvolupen segons el protocol establert pel consistori per a la celebració dels enllaços. Fins a nova ordre, tots els casaments se celebraran al saló de plens per a garantir la correcta higienització de les instal·lacions. De fet, la durada del tràmit s’ha ampliat de 30 a 45 minuts per tal d’incloure el temps que dedicarà el personal de neteja a desinfectar els espais.

Amb un màxim de 16 assistents a la cerimònia, l’Ajuntament de Castelló demana que tant parelles, com testimonis com convidats utilitzen mascareta durant l’acte. La portaran també el personal administratiu i l’edil que oficie l'enllaç. Així mateix, s’han de desinfectar les mans amb gel hidroalcohòlic abans d’entrar al ple i han de romandre separats a un distància de dos metres.