Noticias Castellón
jueves, 09 de febrero del 2023 | Última actualización: 21:45

El XV Concurs de Teatre en Valencià de Borriana compta amb la participació de 4 comissions falleres

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 15 segundos

Noticias Relacionadas

Les comissions comissions falleres que es disputaran els premis són les del barri la Mercè, plaça Chicharro, societat Centre Espanya i barri d’Onda

L'Ajuntament de Borriana ha presentat la XV edició del concurs de Teatre en Valencià, davant la presència d’un bon nombre de membres de les agrupacions falleres que hi participaran enguany. Finalment, en seran quatre, les comissions comissions falleres que es disputaran els premis: barri la Mercè, plaça Chicharro, societat Centre Espanya i barri d’Onda.

En la presentació han participat la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Sara Molina, i el regidor de Cultura, Vicent Granel, acompanyats pel president de la Federació de Falles, Salvador Doménech.

El certamen el protagonitzen sainets en valencià de tots els gèneres, en què predomina la comèdia i la sàtira, i està organitzat per la Junta Local Fallera i la Federació de Falles amb la col·laboració del consistori. Sobre aquest tema, Molina considera fonamental “el suport del govern municipal per a facilitar el foment de la cultura en valencià”.

En aquesta nova edició del concurs, les obres inèdites i especialment escrites per a l'ocasió es representaran al Teatre Payà, en caps de setmana, els divendres a les 22.30 hores i els diumenges a les 18 hores, durant gener i febrer.

Tant Granel com Molina han reconegut “l'esforç de les falles que ha permès que aquesta iniciativa, que va sorgir fa més de 15 anys anys, continue la seua trajectòria amb èxit i aferme el triomf de la fórmula per a atraure la cultura autòctona a Borriana”.

Les comissions falleres de Borriana han apostat fort enguany per a estar en la XV edició del concurs de teatre en valencià. Així, la falla del barri la Mercè presentarà aquest divendres 20 de febrer a les 22.30h i el diumenge 21 a les 18.30h el seu sainet Parelles de fet, de fet parelles. La falla Chicharro pujarà a l'escenari del Payà l'obra La meua filla es casa, divendres 3 i dissabte 4 de febrer, en el mateix horari.

La falla societat Centre Espanya participarà en el concurs amb A la dreta de l’esquerra els dies 11 i 12 de febrer, mentre que el torn de la falla barri d’Onda serà divendres 17 i dissabte 18 de febrer amb El fill de la criatura.

A més de competir entre elles, el concurs de sainets s'ha convertit en una font d'ingressos per a les comissions falleres per les entrades o donatiu per a entrar a vore les diferents sessions que se celebren. De manera que les dos representacions que realitza cada comissió es tradueixen en ingressos directes per a la falla.