Noticias Castellón
viernes, 27 de enero del 2023 | Última actualización: 22:27

El taller d'ocupació de Borriana 2023 permet formar 20 persones desocupades del municipi mentre reben un salari

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 35 segundos

Noticias Relacionadas

L'alcaldessa i la regidora de Polítiques Actives d'Ocupació han presentat el nou taller d'ocupació Riu Anna-5 2023 en les especialitats d'Administració i de Muntatge i reparació de sistemes microinformàtics

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i la regidora de l'àrea de Polítiques Actives d'Ocupació, Esther Meneu, han presentat el taller d'ocupació Riu Anna-5, corresponent a 2023, que ha començat aquesta setmana, en què es formen 20 persones desocupades del municipi durant 12 mesos per a poder millorar la seua ocupabilitat mentre perceben un salari.

Aquesta edició del taller d'ocupació, segons ha explicat Maria Josep Safont, compta amb dos especialitats formatives, d’Administració i de Muntatge i reparació de sistemes microinformàtics, per al qual s'han contractat 20 persones, deu per cada especialitat formativa, i a 4 persones més contractades a través del mateix programa que conformen l'equip docent, a més de la directora del taller. L'alumnat està contractat per l’Ajuntament de Borriana i percep el salari mínim interprofessional (SMI).

En la presentació, en què també ha participat l'equip docent del taller, l'alcaldessa ha donat la benvinguda i l'enhorabona a les 20 persones que s'incorporen enguany al programa, perquè es tracta d'un projecte “molt beneficiós”, tant per a les persones participants com per al consistori. Al mateix temps, els ha comminat a ser “responsables” perquè la seua formació i el seu treball “repercutirà directament en els serveis municipals a la ciutadania”.

El nou programa del taller d’ocupació de l'Ajuntament de Borriana compta amb un pressupost de 524.708 euros, i en aquesta edició la subvenció del Servei Valencià d'Ocupació i Formació, Labora, ascendeix a 502.708 euros i l'aportació del consistori és de 22.000 euros. El taller d'ocupació està orientat a l'aprenentatge, la qualificació i adquisició d’experiència professional i té una duració de dotze mesos, equivalents a un total de 1.920 hores de formació en alternança amb el treball o la pràctica professional.