Noticias Castellón
viernes, 09 de diciembre del 2022 | Última actualización: 08:01

El PSPV de Castelló celebra les noves mesures antidespoblament aprovades en Les Corts

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 37 segundos

Noticias Relacionadas

Falomir destaca que "inclou en el seu articulat actuacions per a garantir la cobertura de les prestacions bàsiques i l'accés a serveis públics fonamentals en igualtat de condicions"

El secretari general del PSPV provincial, Samuel Falomir, comparteix la seua satisfacció davant la propera aprovació a les Corts Valencianes d'una normativa pionera a l'Estat de mesures contra el despoblament. Falomir remarca que "fa molts anys que es parla del repte demogràfic a la Comunitat Valenciana però mai abans cap govern s'havia decidit a agafar el bou per les banyes". Amb l'aprovació del document, prevista per a setembre, "Castelló comptarà amb un decàleg d'accions per a rejovenir les àrees d'interior".

El dirigent socialista es felicita perquè "és una norma que fa anys que esperàvem i que deixa de costat tantes i tantes paraules i anuncis buits de contingut sobre el despoblament". En aquest sentit, Samuel Falomir destaca que la llei inclou en el seu articulat actuacions per a garantir la cobertura de les prestacions bàsiques i l'accés a serveis públics fonamentals en igualtat de condicions. És el cas de la introducció del transport a demanda, l'arribada de la fibra òptica a tots els municipis xicotets, l'ampliació del parc d'habitatge públic o mesures per a reduir l'exclusió financera. Falomir apunta que el desplegament de la llei portarà a les comarques d'interior a una nova dimensió econòmica, social, cultural, mediambiental i de governança. En aquest punt, el líder provincial destaca que la millora en les comunicacions o la reactivació de l'activitat econòmica suposarà un revulsiu perquè famílies i empreses decidisquen dur a terme els seus projectes en aquestes zones d'interior", afirma.

Samuel Falomir assenyala que aquesta normativa segueix la línia de treball del PSPV a tots els nivells per a frenar l'èxode rural. "Gràcies als governs de la Diputació i la Generalitat s'ha avançat molt en els últims anys en aquest aspecte, aconseguint reduir les diferències entre els municipis populosos de la costa i els més menuts d'interior. "Fins al moment s'han donat bons passos, com la creació a Castelló de l'Agència Valenciana Antidespoblament, la millora del finançament dels serveis públics o l'obertura d'una extensa xarxa de caixers automàtics per a acabar amb l'exclusió financera dels municipis de muntanya. Aquest és el camí a seguir".

El dirigent socialista reclama que totes les institucions que enfoquen les seues polítiques a vertebrar el territori. "Calen mesures estructurals perquè aquest fenòmen no siga irreversible i fem falta totes i tots".

Fons de cooperació municipal

El secretari general del PSPV-PSOE de Castelló reivindica que continue ampliant-se els recursos que reben els municipis per a afiançar el desenvolupament econòmic i social de la província. "El Fons de Cooperació Municipal, posat en marxa per Ximo Puig, és una eina fonamental per a ampliar la cartera de serveis públics i cal seguir augmentant". Només enguany, 84 municipis de la província de Castelló rebran 3,4 milions d'euros a través del Fons de Cooperació contra el Despoblament, a banda de l'assignació del Fons de Cooperació general.