Noticias Castellón
miércoles, 07 de diciembre del 2022 | Última actualización: 15:08

El PSPV de Burriana conforma un grup de pressió a Madrid per a exigir la regeneració del front litoral

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 16 segundos

Noticias Relacionadas

El secretari general local, Vicent Aparisi, agraeix als diputats i senadors castellonencs el seu compromís per a liderar la causa i reclama la concreció d'uns terminis realistes i la inclusió de les obres en els pressupostos de l'Estat

El PSPV-PSOE de Borriana formalitza la constitució d'un front comú a Madrid per a exigir la regeneració del front litoral. Sumant col·lectius i persones es pretén donar una imatge de força i unitat que pressione la delegació de Costes perquè active "com abans millor" les inversions que planteja el pla estratègic de recuperació de la costa de 2015. Representants del PSPV local i provincial, encapçalats pel secretari general Samuel Falomir, i els diputats i senadors castellonencs s'han entrevistat aquesta vesprada amb els col·lectius veïnals del Port, del Grau, de la Serratella i les Terrasses per a analitzar la situació, que segons els habitants de la zona s'agreuja cada vegada que un temporal descarrega fort i s'engoleix "un poquet més de les nostres platges".

Els diputats nacionals Susana Ros i Germán Renau i els senadors Artemi Rallo i Ana Belén Edo s'han compromés personalment a ampliar la pressió per via diplomàtica sobre el Ministeri per a la Transició Ecològica perquè execute les obres de regeneració i protecció necessàries que eviten que nous temporals continuen fent avançar la línia de costa terra endins. "Està en joc l'estabilitat de molts habitatges i del turisme de sol i platja, una de les principals fonts d'ingressos i de generació d'ocupació per a Borriana i per a molts altres municipis de Castelló", apunta el secretari general local, Vicent Aparisi, qui assegura que "cada volta són més freqüents i nocives les eixides de la mar". "Cal que les platges recuperen la seua funció de defensa, dotant-les de l'amplària suficient perquè puguen dissipar de forma efectiva l'energia de l'onatge".

Davant això, Aparisi, reclama que s'acceleren els tràmits i la concreció d'uns terminis realistes i la inclusió de les obres en els pressupostos de l'Estat. "Reiterem totes i cadascuna de les obres pendents del Ministeri a la nostra ciutat: la protecció integral de les Goles, la creació d'una platja a la Serratella i les escolleres a tota la zona nord del terme".

Aparisi explica que la capital de la Plana Baixa ha patit de primera mà les conseqüències de la construcció i ampliació del Port de Castelló i denuncia que "mai s'ha donat una solució efectiva a aquest problema que amenaça d'esborrar tota la franja litoral borrianenca". En aquest sentit, agraeix la sensibilitat dels companys i companyes de partit "per a desbloquejar aquesta situació" i confia "que prompte puguem donar bones notícies".