Noticias Castellón
viernes, 14 de junio de 2024 | Última actualización: 17:51

El PSOE acusa el govern de Carrasco de convertir la ciutat en un caos

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 23 segundos

Noticias Relacionadas

Puerta: L'Ajuntament de Castelló enganya la ciutadania en incomplir els terminis promesos en les millores del Raval Sant Félix

L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, "ha tornat a riure's de la ciutadania en ser incapaç de concloure dins del termini i en la forma corresponent" les actuacions per a adequar l'entorn del Raval Sant Félix dins del projecte de Zona de Baixes Emissions de Castelló. La portaveu del grup municipal socialista, Patricia Puerta, qualifica de "lamentable la propaganda de l'equip de govern de PP-Vox, que ven una situació idíl·lica d'aquests carrers, quan tots els veïns i veïnes saben que, fins a la data, porten ja un mes de retard".

Des de l'ajuntament, aquest sentit, es va elaborar un fullet informatiu sota el títol "Projecte Adequació Modal 1 de l'Actuació de Zona Baixes Emissions de Castelló de la Plana", un tríptic on s'anunciava que els treballs, que anaven a començar el 8 de novembre, tindrien una duració de 5 mesos". Enfront d'això, "qualsevol persona que passe per la zona sap que això és un engany, per molt que fa 4 dies el regidor d'Urbanisme, Sergio Toledo, es fera fotos anunciant l'imminent final, quan sap que ha mentit".

Per a la portaveu del Grup Municipal Socialista, "estem davant un exemple més de la falta deixadesa de Begoña Carrasco i Sergio Toledo, "incapaços de desenvolupar una planificació adequada de les obres, perquè tenen la ciutat sumida en l'absolut caos". Els i les castellonenques "no sols pateixen el retard d'aquests treballs sinó que pateixen un autèntic esperpent en fer coincidir en el temps nombroses obres a la ciutat, perquè sabien des que van accedir al govern que tots aquests projectes havien d'executar-se i el seu absolut menyspreu a la Zona de Baixes Emissions (ZBE) té ara les seues conseqüències".

Des que porten les regnes municipals, la dreta i la ultradreta "només han intentat atacar" els projectes inclosos en la ZBE, iniciatives a les quals ens obliga la Llei de Canvi Climàtic i que poden posar en perill la pèrdua de fons europeus si no s'executen", insisteix Patricia Puerta.

El govern de progrés liderat de 2015 a 2023 pel Partit Socialista va captar recursos econòmics d'Europa per a la ciutat, entre els quals sobreïxen 11 milions "per a apostar de manera decidida per la millora de la qualitat de l'aire i la salut de la ciutadania, la contribució a la mitigació del canvi climàtic o el canvi cap a modes de transport més sostenibles". Enfront d'això "Begoña Carrasco mai han cregut en això i ara, malgrat el seu negacionisme, han hagut d'actuar de pressa i corrent, amb una pèssima planificació, la qual cosa ens ha deixat una ciutat alçades en obres i amb poques solucions per als veïns i veïnes de Castelló".