Noticias Castellón
jueves, 01 de diciembre del 2022 | Última actualización: 23:46

El primer refugi escola de la Comunitat Valenciana estarà a l'ermitori de Sant Joan de Penyagolosa

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 44 segundos

Noticias Relacionadas

"És un dels entorns naturals més emblemàtics i un dels espais amb més història i patrimoni cultural de la Comunitat", ha declarat Jordi Alcon, alcalde de Vistabella

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana ha anunciat l'adjudicació de les obres per habilitar el primer refugi escola de la Comunitat Valenciana a l'ermitori de Sant Joan de Penyagolosa. El contracte signat amb l'empresa ascendeix fins als 852.176 euros, una suma que convertirà al santuari de Vistabella del Maestrat en un referent esportiu i cultural valencià. "Agraïm enormement la confiança depositada en les possibilitats de Sant Joan. Als peus de Penyagolosa, és un dels entorns naturals més emblemàtics i un dels espais amb més història i patrimoni cultural de la Comunitat", ha declarat Jordi Alcon, alcalde de Vistabella.

Alcon creu que "la inversió en cultura i educació és important mantenir-la i distribuir-la en els territoris d'interior, com Vistabella. Amb aquest refugi també es consolida el model turístic i econòmic de l'esport de muntanya que portem defensant molts anys. A més, també es promou el respecte a la natura i als espais naturals protegits que es defensa des del Parc Natural de Penyagolosa". L'actuació, tal i com ha informat la Generalitat, comprén la rehabilitació de l'edifici actual del refugi i la seua adequació, així com l'equipament necessari per acollir a estudiants i fer ensenyança. S'oferirà servei per pernoctar, sales de conferències, sales de tecnificació esportiva, formació professional esportiva i mediambiental i espai per acollir a 50 persones.

A aquesta nova aposta sobre l'entorn de Sant Joan de Penyagolosa des de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esports cal sumar-li el projecte de rehabilitació de l'ermitori i l'alberg, les obres del qual es van iniciar en 2021 i estan valorades en més de quatre milions d'euros. La suma total dels diners invertits permetran rehabilitar tota l'ermitori i les dependències de l'alberg. Es preveu que tinga 46 places per dormir i es dote el conjunt de bar-restaurant, estades comunes i sala de conferències.