Noticias Castellón
jueves, 28 de septiembre del 2023 | Última actualización: 12:14

El Ple de Vila-real aprova ampliar el conveni amb Càritas i destinar 300.000 euros a la millora de camins rurals

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 41 segundos

Noticias Relacionadas

La sessió també dona llum verda al pagament d’altres 100.000 euros a proveïdors en el marc del Pla de liquidació de pagaments pendents

El Ple de l’Ajuntament de Vila-real s’ha reunit hui en sessió ordinària per a donar llum verda a diferents assumptes entre els quals cal assenyalar l’aprovació unànime de l’ampliació anual del conveni amb Càritas, que passarà de 36.000 a 50.000 euros perquè l’entitat puga garantir l’atenció a les persones més vulnerables, així com un nou projecte d’asfaltat i millora de camins rurals per valor de prop de 300.000 euros. Aquest projecte, tal com ha explicat el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, que ha sigut consensuat i avalat en el si del Consell Agrari, permetrà que l’Ajuntament no perda la subvenció concedida per la Diputació per a la segona fase de reforma del Molí la Vila, la licitació de la qual va quedar deserta per segona vegada el mes de maig passat.

D’aquesta manera, i després de mantindre reunions amb els tècnics de la institució provincial, el regidor de Territori ha explicat que “davant la impossibilitat d’adjudicar la segona fase del Molí la Vila, malgrat haver incrementat el preu de licitació, hem realitzat les gestions necessàries en la Diputació per a evitar perdre aquesta subvenció i que els diners puguen destinar-se a continuar amb el Pla de millora de camins rurals que tan important i necessari és per als nostres agricultors”. Així les coses, en la sessió plenària de hui s’ha aprovat, amb els vots favorables de tots els grups, el projecte d’asfaltat dels camins Assagador, Palleter, Cabeçol, Torrehermosa i diferents interseccions del Camí Vell Onda-Castelló. El pressupost ascendeix a 295.199 euros i el període d’execució dels treballs és de tres mesos, de manera que les obres estaran finalitzades abans que acabe l’any, amb la finalitat de complir amb els requisits de la subvenció concedida per la Diputació a través del Pla Castelló Avança.

D’altra banda, també per unanimitat ha tirat avant l’ampliació del conveni amb Càritas Interparroquial de Vila-real que va anunciar recentment l’alcalde, José Benlloch. D’aquesta manera, l’aportació d’enguany per part de l’Ajuntament de Vila-real a l’entitat passarà dels 36.000 euros previstos inicialment a un total de 50.000 euros. L’alcalde ha explicat que els responsables de Càritas van fer arribar a l’equip de govern la necessitat d’una major col·laboració per part del consistori per a poder garantir l’aportació a les persones més vulnerables, donades les dificultats actuals per l’increment d’atencions i la reducció d’ingressos per donacions particulars. A més, a això s’uneixen l’increment de preus, costos energètics i hipoteques. L’alcalde ha destacat la gran labor que realitzen els voluntaris i voluntàries de Càritas, així com de la resta d’entitats socials, i ha agraït la unanimitat de tots els grups. El regidor de Serveis Socials, Toni Marín, ha assenyalat que est “aquest govern ha apostat des del primer dia per les persones i això és una mostra més de la Vila-real solidària i inclusiva que estem construint”. Cal recordar que en els últims tres anys, l’Ajuntament de Vila-real ha augmentat en un 138% l’aportació a Càritas Interparroquial per a l’atenció a les persones necessitades, passant de 21.000 euros en 2020 a 50.000 euros en 2023.

En el Ple també s’han aprovat dues noves relacions de pagament per import de 108.296 euros en el marc del Pla de liquidació de pagaments pendents. Així, amb el vot a favor de PSPV i Compromís i l’abstenció de PP i Vox s’ha aprovat el pagament de 88.599 euros en factures per la neteja de col·legis i de l’edifici de la prefectura de Policia Local, tal com ha explicat la regidora d’Hisenda, Sabina Escrig, qui ha recordat que en breu es podrà adjudicar el contracte per a la neteja d’edificis municipals. A més, amb el vot favorable del PSPV i l’abstenció de la resta de grups s’ha aprovat el pagament de 19.697 euros en factures per despeses jurídiques. D’aquesta manera, l’equip de govern avança en el compliment del Pla de liquidació de pagaments pendents, que ja ha suposat l’abonament de més de 4,7 milions d’euros a proveïdors en dos mesos.

Finalment, en la sessió també s’han aprovat per unanimitat els dos festius locals per a l’any vinent que, com és habitual, seran el 17 de maig, dia de Sant Pasqual, i el 26 de desembre, Sant Esteve.