Noticias Castellón
sábado, 28 de enero del 2023 | Última actualización: 23:03

El Planetari de Castelló supera les 12.000 visites aquest estiu

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 27 segundos

Noticias Relacionadas

Projeccions, observacions, exposicions, Planetallers i el Club d'Estiu refermen l'aposta per una programació familiar i de qualitat

El Planetari de Castelló ha superat aquest estiu les 12.000 visites amb activitats, sessions, observacions i tallers cada dia de la setmana. Durant els mesos de juny a agost han passat per l'espai del Grau de Castelló un total de 12.274 persones, unes xifres que el posicionen de nou en els nivells prepandèmics i en la línea ascendent dels darrers set anys, en que s'ha apostat per una programació familiar i de qualitat.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha destacat "la important dinamització del Planetari en els darrers anys, amb activitats diàries i molt variades que el converteixen en punt de referència cultural". "El Planetari ja ha sortit de la situació de pandèmia amb força, amb més programació i més visites, refermant l'aposta d'aquest govern municipal per fer-lo créixer", ha resaltat.

En quant a les xifres, destacar que de juny a agost 10.622 persones han gaudit de les instal·lacions i l'exposició de la Fundación Telefónica 'Sí, dígame? Breve historia del teléfono', a més de les mostres pròpies de divulgació 'L'astrònom de la Terra Mitjana' i 'Els límits del Sistema Solar', i 'Les Illes Columbretes', 2.110 en juny, 4.056 en juliol i 4.737 en agost.

A aquestes, es sumen les prop de mil persones, 960, que han gaudit de les observacions solars, en les que s'ha tret a l'exterior el nou telescopi solar del Planetari de Castelló els dos darrers dissabtes de mes; i de les observacions nocturnes, en col·laboració amb la Societat Astronòmica de Castelló, els dimecres d'estiu, en que els telescopis han permés gaudir del cel al públic.