Noticias Castellón
jueves, 01 de diciembre del 2022 | Última actualización: 23:46

El nou tractament contra el mosquit tigre que va dur a terme Borriana te una eficàcia del 100%

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 14 segundos

Noticias Relacionadas

María Josep Safont explica que s'ha comprovat l'eficàcia del tractamet en els 4.000 recipients del cementeri municipal amb risc d'albergar larves de mosquit

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha comparegut davant els mitjans de comunicació locals i comarcals, en una nova trobada informativa per videoconferència on ha repassat l'actualitat i les últimes notícies de la localitat castellonenca.

L’alcaldessa ha començat la conferencia explican com ha funcionat el tractament pioner que va dur a terme l’Ajuntament contra el mosquit tigre al cementeri municipal. “El 100% de les jardineres i pitxers en què es va instal·lar l'innovador tractament es mantenen sense presència de larves de mosquit tigre”, afirma. Després de la revisió i la inspecció realitzada per Lokimica, empresa encarregada del tractament dels mosquits, s'ha comprovat l'eficàcia en l'aplicació dels nous adhesius realitzada en els 4.000 recipients amb risc d'albergar larves de mosquit tigre en el cementeri municipal de la localitat. 

María Josep Safont ha volgut recordar que per tercer any, amb un descans obligat per la pandèmia, l'Ajuntament de Borriana organitza l'exposició ‘Univers Playmobil’ amb la col·laboració d'AES Click que obrirà les seues portes el divendres dia 9 de desembre al CMC la Mercé i es podrà visitar fins al dia 5 de gener.

La mostra ha tingut una gran acollida en les edicions anteriors, reunint més de 15.000 visitants, amb una gran quantitat de ciutadans de Borriana i d’altres ciutats de la província de Castelló. “Enguany l'exposició es complementarà en el mercadet de col·leccionistes que s'instal·larà els dies 9, 10 i 11 de desembre en el mateix centre, coincidint amb la inauguració; i com a novetat per a enguany, també hi haurà projeccions de pel·lícules de Playmobil, que es podran vore de manera continuada en el corredor del claustre”, explica l’alcaldessa.

D'altra banda, Borriana ha convocat les subvencions per als clubs i les entitats esportives locals per un import de 100.000 euros. “El termini de presentació de sol·licituds ja està en marxa des de fa uns dies i finalitza hui”. Maria Josep Safont ha volgut agrair a les associació i clubs esportius la seua labor de “fomentar l'esport entre els xiquets i les persones majors del municipi”.

L'alcaldessa ha destacat que ja comencen les activitats al voltant de la campanya per a commemorar el 25 de novembre, Dia Internacional per l'eliminació de les violències contra les dones. “Enguany la campanya girarà al voltant de la violència digital, i té un lema molt significatiu, Bloqueja El Masclisme”.

Maria Josep Safont ha donat pas a la regidora de Falles, Sara Molina, que ha comentat que Borriana va celebrar el cap se setmana passat el ball de comiat de la Reina Fallera 2022, Sandra Candau, i la Reina Fallera Infantil, Ana Giménez, en un acte en el qual van estar envoltades de tot el món faller local. “El diumenge va ser la proclamació de les que son ja les noves reines de Borriana, Silvia Navarro y María Olivas. Esta setmana també ha sigut molt intensa per a les dos reines en la exhibició del ‘manifest, es una setmana molt bonica i sobretot molt fallera”, explica Sara Molina.

La regidora de Falles també ha anunciat que el proper cap de setmana el Teatre Payà obrirà les seues portes el dissabte per a l'exaltació de la Reina Fallera de Borriana de 2023, Silvia Navarro, i el diumenge per a l'exaltació de la Reina Fallera Infantil, María Olivas. “Estem creuant els dits per a que el temps acompanye, la pluja serà persistent fins dissabte de matí, però en principi mos donarà una treva per la vespa i el diumenge”. Una desfilada que tal volta sigue “la més bonica de l'any, tot el poble es bolca en les falleres i plenen els carrers del municipi”.