Noticias Castellón
lunes, 04 de julio del 2022 | Última actualización: 01:49

Borriana viurà en la Misericòrdia una setmana taurina en homenatge a Juan Vicente Montón ‘Maraia’

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 48 segundos

Noticias Relacionadas

L’ajuntament i les penyes avancen el cartell dels festejos taurins que se celebraran del 3 al 10 de setembre amb més de 20 bous braus

L’Ajuntament de Borriana i les penyes taurines han avançat el cartell dels festejos taurins del Bou per la vila que viurà la població durant les festes de la Misericòrdia 2022 previstes del 2 a l’11 de setembre. Una setmana taurina que enguany se celebrarà en homenatge a Juan Vicente Montón “Maraia”, rodaor d’època i embolador de Borriana, en la qual es realitzaran nombrosos actes dedicats a aquesta figura local tan rellevant en el món del bou.

Després de l’assemblea general de la Federació Taurina celebrada a la sala de plens del consistori, amb la presència de la regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, es va acordar el repartiment de dies entre els col·lectius taurins que participen en la festa i dedicar la setmana a l’emblemàtic Maraia.

Lluïsa Monferrer ha volgut agrair la col·laboració a les entitats taurines de Borriana en l’organització per a celebrar les festes en honor a la patrona de la ciutat, i ha assegurat que “gràcies a l’esforç de penyes i Ajuntament, enguany comptarem amb 7 dies de festejos taurins i amb més de 20 bous braus, després de dos anys en què no ha pogut celebrar-se el bou per la vila”.

Previsió

Durant les festes es preveuen set dies amb bous braus, entre el 3 i el 10 de setembre, en què s’exhibiran més de 20 bous aportats per la Comissió del Bou, els col·lectius taurins i la Comissió de Festes, alguns dels quals són de ramaderies conegudes com Osborne, Miura, Lagunajanda, Nuñez del Cuvillo, Santiago Domecq o Torrehandilla. A més, també s’organitzaran espectacles de vaques, vaques enfundades i bous embolats.

Els actes taurins de la Misericòrdia 2022 començaran el dissabte 3 de setembre de vesprada amb un bou a càrrec de la Comissió de Festes, bous de la Penya El Bou és lo de menos i bou embolat a càrrec de la Comissió de Festes. Continuaran el diumenge 4 amb bous a càrrec de les penyes El Bou i Els Braus i a la nit de la Comissió de Festes; el dilluns 5 de la Comissió de Festes; el dimarts 6 de la Penya de Penyes i de l’Alternativa; el dimecres 7 d’El Tercio i de Els Bourrianeres, el divendres 9 serà de Jóvens del Bou i de Va de Bous. Finalment, el dissabte 10 es tancaran els festejos taurins amb bous a la vesprada a càrrec de la Comissió de Festes i Satine i a la nit de la Comissió de Festes.

A més, durant la setmana es preveu tres encierros, amb bous de Germán Vidal, ramaderia guanyadora del Concurs Provincial de Ramaderies celebrat en el recinte taurí de les passades festes, que s’encarregarà d’inaugurar la setmana amb un encierro de bous el dissabte 3 de setembre. La ramaderia de La Espuela correrà amb els seus bous embolats la nit del dilluns 5 i els animals de dels germans Infantes faran el seu encierro el matí de l’últim dissabte, dia 10.

Cadafals i escales

La responsable municipal de Festes també ha informat que s’ha obert el termini per a la inscripció de cadafals i escales que estarà obert fins al 8 de juliol, i a l’hora de presentar el resguard hauran d’actualitzar la informació de contacte. Així mateix, hauran d’emplenar una enquesta per a conèixer la voluntat dels membres del cadafal de deixar la instal·lació en un espai facilitat per l’Ajuntament durant la resta de l’any.

Monferrer ha recordat que l’Ajuntament va aprovar la llista de les persones adjudicatàries de les escales i la llista d’espera per als exercicis 2019, 2020 i 2021, resultat del sorteig celebrat el 23 de juliol de 2019. Tanmateix, ha aclarit, a conseqüència de la situació sanitària, en els anys 2020 i 2021 no van poder celebrar-se les festes o no es van celebrar amb normalitat. Per això, enguany l’Ajuntament ha resolt prorrogar durant els exercicis 2022 i 2023 les adjudicacions de les escales i la llista d’espera aprovades.

En relació a les dates de pagament de cadafals i escales, el consistori ha establit el calendari des del dia 6 de juny fins al 8 de juliol i les taxes de 221 euros i de 55 euros, respectivament.

Quant a la plantà de cadafals, s’ha fixat per al dia 30 d’agost a partir de les 18h i hauran d’estar muntats en el lloc corresponent abans de les 23.59h,mentre que per a les escales serà el dia 1 de setembre a les 19h.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí