sábado, 16 de enero, 2021  |  
El IV Premi Germà Colón d’Estudis Filològics recau en la profesora Amanda Ulldemolins El IV Premi Germà Colón d’Estudis Filològics recau en la profesora Amanda Ulldemolins

- 24 noviembre, 2020 -

L'acte de lliurament del premi, que s'ha celebrat en línia, ha comptat amb la presència de la vicerectora de Cultura i Relacions Institucionals de... El IV Premi Germà Colón d’Estudis Filològics recau en la profesora Amanda Ulldemolins

L’acte de lliurament del premi, que s’ha celebrat en línia, ha comptat amb la presència de la vicerectora de Cultura i Relacions Institucionals de l’UJI, Carmen Lázaro

Castellón Información

La Fundació Germà Colón ha lliurat el IV Premi Germà Colón d’Estudis Filològics que en aquesta edició ha guardonat el treball «La llengua estàndard a les comarques centrals del domini lingüístic» d’Amanda Ulldemolins Subirats, professora en la Georgetown University i la Universitat Oberta de Catalunya.

L’acte de lliurament del premi, que s’ha celebrat en línia, ha comptat amb la presència de la vicerectora de Cultura i Relacions Institucionals de l’UJI, Carmen Lázaro; la directora executiva de la Fundació Germà Colón Domènech, Maria-Pilar Perea Sabater, i la guanyadora del premi, Amanda Ulldemolins, a més dels membres del Patronat de la Fundació Lluís Gimeno, Santiago Fortuño, Rosa María Agost i Vicent Garcia Edo.

En el treball premiat, l’autora estudia el model de llengua oral que els ensenyants empren en el primer curs d’educació primària de l’àrea geogràfica situada al nord i al sud del riu Sénia, i se centra en l’anàlisi d’algunes variables fonètiques, morfològiques i lèxiques. Dels resultats obtinguts mitjançant l’anàlisi de les dades, que recullen alhora les actituds d’alumnat i professorat en relació amb els usos lingüístics, es dedueixen alhora altres aspectes socials, administratius, ideològics i estilístics i es plategen propostes per a la creació d’un model de llengua educativa de referència en l’àmbit estudiat.

Amanda Ulldemolins Subirats (Alcanar, 1991) és doctora en Filologia Catalana (2018) per la Universitat Autònoma de Barcelona (2018), on es va formar com a investigadora i docent amb una beca predoctoral de la mateixa universitat. Actualment és lectora de català de l’Institut Ramon Llull a la Universitat de Georgetown, a Washington DC, i és professora col·laboradora a la Universitat Oberta de Catalunya. Centra la seua investigació en l’extensió social de la normativa del català, concretament en les comarques centrals del domini lingüístic català. També ha fet estades de recerca a la Universitat de València i a la Universitat Albert Ludwigs de Friburg (Alemanya). A més, col·labora en l’elaboració de materials per als manuals de Català com a Llengua Estrangera (CLE) A punt.

La Fundació Germà Colón, amb seu a la Universitat Jaume I, té com a objectiu prioritari la promoció de totes les activitats relacionades amb la Filologia Romànica i pretén incentivar-ne el coneixement i la recerca en els seus diferents àmbits.

Google+
Whatsapp Telegram