Noticias Castellón
viernes, 23 de febrero de 2024 | Última actualización: 02:54

El Grup Socialista reclama solucions per la plaça Corona d'Aragó i Primer Molí en Castelló

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 59 segundos

Noticias Relacionadas

El Grup Municipal Socialista porta ja quatre mesos preguntant en les diferents comissions d'estudi perquè l'Ajuntament de Castelló done suport a les persones en situació de sense llar que dormen al carrer i mantinga en les condicions adequades els espais públics

El Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament de Castelló ha reclamat a l'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, que "atenga les queixes veïnals dels residents de l'entorn de la plaça Corona d'Aragó i Primer Molí, perquè són ja diversos mesos els que estem traslladant-li la seua preocupació per la brutícia en alguns carrers, places i parcs de la zona, en la qual es troba a més d'un hospital".

Anunciación Lainez, regidora socialista, assenyala que "els veïns i veïnes de l'avinguda Benicàssim, la plaça Corona d'Aragó y Primer Molí han de suportar la insalubritat d'alguns espais del barri, arribant fins i tot a trobar-se amb zones de jocs infantils amb orines i defecacions de persones que viuen en la via pública sense que l'ajuntament, en primer lloc, s'interesse per la situació d'aquestes persones en situació de sense llar i els done el suport necessari i, segon, sense que s'encarregue de mantindre en condicions l'entorn".

De fet, "els veïns tiren en cara a l'alcaldessa la seua falta de paraula, perquè Begoña Carrasco es va comprometre durant la campanya electoral a donar-los solució als problemes en el barri, tant de salubritat com de seguretat ciutadana, però la realitat és que porta ja set mesos com a alcaldessa i set mesos menystenint-los", recalca Lainez.

Són els propis residents els que, davant la falta de resposta del consistori que presideix Carrasco, han remés al Grup Municipal Socialista imatges de l'abandó del parc Corona d'Aragó, "ple d'estris i brutícia", per la qual cosa des del PSPV s'ha anat preguntant en les diferents comissions d'estudi sobre les accions que escometrà l'equip de govern.

En concret, la primera de les preguntes es va traslladar en la comissió d'estudi de Ciutadania, Participació i Seguretat del 16 d'octubre de 2023, quan es van demanar solucions per la presència de matalassos i brutícia en els elements de la plaça destinats als xiquets i les xiquetes. Després d'això, noves preguntes en les comissions del 20 de novembre i, més recentment, del 8 de gener d'enguany, "sense que ningú de l'equip de govern de PP i Vox s'interesse per donar una solució al problema denunciat pels i les residents".

Per a Anunciación Lainez, "ens trobem davant l'habitual propaganda del PP i Vox, amb Begoña Carrasco i la regidora de Benestar Social, Maica Hurtado, fent-se fotos en l'alberg "però tancant els ulls davant la situació que tenen persones en situació de sense llar que dormen en les places i carrers de la zona". Per a Lainez, "el primer i fonamental és que es preocupen per les condicions en les quals es troben i, també, que es destinen els mitjans necessaris per a acabar amb la insalubritat de determinats espais públics".

D'altra banda, una altra de les qüestions plantejades pels veïns i veïnes és la "poca presència policial" malgrat que també s'ha informat de robatoris en tallers del polígon industrial de la zona, així com en cotxes aparcats al carrers. L'alcaldessa i el seu regidor de Seguretat Ciutadana, el senyor Ortolá, "anuncien des de fa mesos policies de barri, però es queden només en la promesa, perquè fan cas omís a les peticions dels residents d'aquest punt de la ciutat", es lamenta l'edil.