Noticias Castellón
martes, 09 de agosto del 2022 | Última actualización: 00:18

El Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola arranca demà amb cinema

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 9 segundos

Noticias Relacionadas

Els concerts s'inicien el dijous amb l'actuació del Cor de la Generalitat i La Dispersione, per a un certamen que acabarà el 7 d'agost

L’Institut Valencià de Cultura inaugura la 27a  edició del Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de  Peníscola amb la projecció de cinema al Palau de Congressos.  L’activitat ‘Peníscola de cinema... barroc’ acollirà, el dimecres 27  de juliol, la projecció de la pel·lícula ‘La favorita’ (2018), de  Iorgos Lànthimos, amb entrada lliure.

El dijous 28 de juliol tindrà lloc el primer dels grans concerts  d’aquesta edició, amb el Cor de la Generalitat Valenciana i La  Dispersione (València), amb la proposta ‘De Buxtehude a Bach i Händel,  el camí dels genis’.

El 29 de juliol, divendres, els valencians Estil Concertant portaran  fins al pati d’armes del castell l’espectacle ‘Més que una musa:  Élisabeth Jacquet de la Guerre’. Élisabeth Jacquet de la Guerre és,  alhora, la musa i compositora del programa interpretat i recreat per  Estil Concertant, en aquesta ocasió per una plantilla íntegrament  femenina. Les cantates del programa estan inspirades en muses i  personatges de la mitologia grega i recreen un ambient festiu i  amorós, en el qual la dansa i la música s’entrellacen amb la naturalesa.

En acabar, el mateix divendres a la nit tindrà lloc el primer concert  de Barroc Fusió a la Mitjanit, a la plaça de Santa Maria i amb accés  lliure.

La programació d’aquesta 27a edició del Festival Internacional de  Música Antiga i Barroca de Peníscola, que té lloc de 27 de juliol al 7  d’agost, combina propostes de proximitat amb grans noms internacionals  i torna a incorporar un espectacle familiar, que, en aquesta ocasió,  és una visita guiada i un concert participatiu a càrrec de l’Ensemble  Alfonsí: ‘Instruments i sons per a trobar i dansar’, que tindrà lloc  cada dia del festival a les 20.30 hores a la Casa de l’Aigua. A més,  enguany tornarà a tindre lloc el tradicional espectacle piromusical a  la platja Nord, amb ‘El Messies’ de Händel, a càrrec de Pirotècnia  Tomàs (Benicarló).

Des del 28 de juliol al 7 d’agost també podrà visitar-se a la Casa de  l’Aigua de Peníscola l’exposició ‘Instruments musicals del Rei Savi’,  comissariada per Mara Aranda i Jota Martínez, propietaris de les peces  exposades.

El Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola està  organitzat per l’Institut Valencià de Cultura i la Diputació de  Castelló, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Peníscola.

Cal destacar que el cartell de la 27a edició del Festival de Música  Antiga i Barroca de Peníscola ha sigut realitzat per l’estudi gràfic  Juárez & Casanova, de Castelló de la Plana.

Les entrades dels onze grans concerts poden adquirir-se de manera  anticipada en taquilla.ivc.gva.es. A partir del 25 de juliol, la  venda d’entrades estarà disponible a la Casa de l’Aigua (plaça Santa  Maria) de 10 a 14 h i de 17 a 20 h, i els dies de concert, al castell,  de 21 a 22.30 h. Tots els concerts de pagament tenen un preu  individual de 12 €, però poden adquirir-se abonaments per als onze  concerts a 100 €, i per a cinc concerts, a 50 €.

Les invitacions per als espectacles familiars i les projeccions de  cinema es repartiran gratuïtament el mateix dia dels espectacles, des  d’una hora abans, als espais on tindran lloc els espectacles.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí