Noticias Castellón
jueves, 05 de octubre del 2023 | Última actualización: 21:17

El concert més impressionant de les colles de dolçainers en la plaça Major de Castelló

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 44 segundos

Noticias Relacionadas

Entre el 2 i el 18 de juny de 2023 exposició: La cultura popular en les festes de Castelló, en la Dàvalos-Fletcher i ‘Els nanos’ homenatjaran a La Barraca

Hui s’ha celebrat a Castelló la inauguració de l’exposició ‘La Cultura Popular en les festes de Castelló, que restarà oberta fins al 18 de juny.

A més a més, dins dels actes populars s’ha celebrat un impressionant concert de dolçainers a la plaça major de Castelló.

Malgrat que aquest tipus d’activitats es celebraven sempre en la data del ‘Corpus’, enguany n’hi ha novetats i són poques.

Sí, Castelló torna a estar de festes. Sí, també n’hi haurà celebracions; i sí, una vegada més ballaran els nanos, que enguany dedicaran la seua dansa a ‘La Barraca’ del Grau de Castelló.

Però a diferència d’altres celebracions, l’Associació Popular dels dansants del Corpus canvia el seu nom per posar distància de tot això que representa també la festa popular catòlica d’El Corpus, i passa a denominar la seua activitat com: ‘La Cultura Popular en les Festes de Castelló’.

Dit això i com van publicar al seu facebook:

cultura popular castelló

“La Colla de Dolçainers i Tabaleters de Castelló conjuntament amb altres onze agrupacions culturals de la ciutat, entre les que n’hi ha grups de dansa, de dolçaina i tabal, de ball de dimonis, muixeranga, gegants i cabuts, i trabucaires, participaran entre el 2 i el 18 de juny de 2023 a l’exposició La cultura popular en les festes de Castelló.

Aquesta mostra es farà a la sala d’exposicions de la Fundació Dàvalos-Fletcher, i recorrent l’any de gener a desembre, posarà de relleu el ric, extens i variat calendari festiu de la ciutat de Castelló, amb actes de tipus religiós i civil, tradicional i institucional.

L’exposició es converteix així en una gran oportunitat per a conèixer amb més profunditat aquest tresor de la ciutat, que cal protegir i incentivar, ja que forma part de l’essència i la identitat de la ciutat i enfocat també a que els xiquets i xiquetes de les escoles de Castelló acompanyats pels seus mestres, puguin organitzar visites a la Fundació Dàvalos-Fletcher per a conèixer aquests esdeveniments de manera més propera.

cultura popular Castelló

Volem agrair la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló, de la Diputació Provincial, de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Castelló i de la Fundació Dàvalos-Fletcher que ha estat al nostre costat des del primer moment, recolzant les nostres iniciatives i la cultura popular de la ciutat de Castelló”.

Dansants de Castelló “Ballaran els Nanos” a La Barraca.

Per altra banda, enguany, l’Associació de Dansants de Castelló ha acordat que siga l’Associació Cultural La Barraca a qui retran homenatge ballant els Nanos “amb motiu de l’enorme tasca de divulgació, dignificació i creació de cultura al Grau. En definitiva, per fer cultura al Grau des de 1985”.
Aquesta tradicional costum de “Ballar ens Nanos” es dedica a aquelles persones o entitats que s’han distingit per la seua estima i treball en mantenir, reviscolar i posar en valor la cultura i les tradicions de la població de Castelló.

L’acte d’homenatge tindrà lloc el proper dissabte 10 de juny entre les 18:00 i les 18:30 hores a la Plaça Major de la ciutat.