Noticias Castellón
martes, 30 de mayo del 2023 | Última actualización: 13:53

El circuit ‘Sonora’ continua a a l’Auditori de  Castelló amb el jazz de Pepe Zaragozà i Chema Peñalver

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 36 segundos

Noticias Relacionadas

Porta per tot el territori valencià els grups i  solistes que van resultar finalistes o guanyadors de l’anterior edició  dels Premis Carles Santos

Castellón Información

Sonora, el circuit de la música valenciana,  organitzat per Cultura de la Generalitat mitjançant l’Institut  Valencià de Cultura, continua aquest cap de setmana a l’Auditori de  Castelló amb els concerts de Pepe Zaragozà el divendres 18 de febrer i  de Chema Peñalver el dissabte 19 de febrer, els dos a les 19.30 hores. width=

‘La cala de l’encís’ és el segon àlbum del Pepe Zaragoza Quintet,  nominat a millor disc de jazz 2020 en els Premis Carles Santos de la  Música Valenciana, després d’un primer treball que va rebre guardons i  entusiastes crítiques. Continuant en la línia del primer disc, la  terminologia usada per a descriure aquest àlbum representa un lloc  màgic on només hi ha coses que ens apassionen. En aquest àlbum podem  trobar una evolució en la música de Pepe Zaragozà: si bé el primer  àlbum estava sustentat sobre el llenguatge ‘hard bop’ modern, en  aquest segon àlbum podem trobar arrels provinents de la música llatina  o el flamenc, més properes a la nostra cultura que el mateix  llenguatge del jazz.

Chema Peñalver, l’incombustible clarinetista castellonenc, es  reinventa i ens ofereix una interessant proposta en format de ‘big  band’. Durant el període de confinament, Chema Peñalver va compondre  un repertori original i completament inèdit per a l’orquestra de jazz  per excel·lència: la ‘big band’. Poc després de la reclusió, sent  conscient dels riscos però sense perdre mai el sentit comú, va assumir  el desafiament de la gravació. Va aconseguir reunir 18 músics, valents  i emprenedors, va organitzar quatre assajos i el desembre de 2020 va  gravar ‘Mode on’, el seu sisé treball discogràfic com a líder.

Després de passar per l’Auditori de Castelló amb totes les propostes  de jazz al febrer, de les quals encara falta el concert de Pete Lala,  el circuit Sonora es traslladarà a Alacant durant el mes de març per a  fer l’última parada d’aquesta edició. width=

Circuit Sonora

El circuit Sonora porta per tot el territori valencià els grups i  solistes que van resultar finalistes o guanyadors de l’anterior edició  dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana i ara torna a la  carretera d’octubre a març sota el lema ‘La música et fa viatjar’, i  presenta 30 concerts de 33 artistes valencians que en aquesta edició  viatgen a cinc localitats: Peníscola, Castelló, Bocairent, Alcoi i  Alacant.

Els artistes que formen part d’aquesta tercera edició de Sonora són  Smoking Souls, Dani Miquel, Badlands, Pau Alabajos, Sierra Leona, Eva  Gómez, Verdcel, Christian Penalba, Jamaican Jazz Lovers, Manolo Valls,  Marcel el Marcià, Johnny B. Zero, Marala, Laura Esparza i Carlos  Esteban, Polock, Néstor Mir, Cactus, Jazzwoman, Duna, Urbàlia Rurana,  Mo’roots, Pool Jazz, Jonatan Penalba, Ana Zomeño, Spanish Brass,  Trobadorets, Tarquim, Eva Romero & Manuel Hammerlinck, Pepe Zaragozà,  Chema Peñalver, Pete Lala, Andreu Valor i Blackfang.

En aquesta edició, la imatge gràfica ha anat a càrrec de l’estudi  Sud+Sud i l’espot del circuit és de Tresdeu. Tota la programació de  Sonora pot consultar-se en la web circuitsonora.com, on també poden  comprar-se les entrades, que tenen un preu simbòlic de 3 euros en tots  els concerts del circuit.