Noticias Castellón
domingo, 25 de febrero de 2024 | Última actualización: 09:03

El Centre de les Arts de Burriana inicia un nou taller amb els alumnes de l'IES Llombai

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 5 segundos

Noticias Relacionadas

Les sessions combinen el teatre i la dansa, oferint una visió holística de totes dues arts escèniques.

Seguint amb el treball per a democratitzar la dansa i el teatre, el Centre Municipal dels Arts de Burriana ha inaugurat un nou taller dirigit als alumnes de 1r i 2n de Batxillerat de l'IES Llombai. A través de diverses sessions, els participants tenen la possibilitat de descobrir els beneficis de les arts escèniques, al mateix temps que interactuen amb els companys fora de l'entorn escolar. Cal esmentar que este tipus de tallers ja es desenvolupen amb l'IES Jaume I i ara, per primera vegada, seran part de la programació de l'IES Llombai.

Les sessions d'aprenentatge conjuguen el teatre i la dansa, oferint així una visió holística de totes dues arts escèniques. Gràcies als continguts que es treballen, l'alumnat té la possibilitat de desenvolupar destreses artístiques que, en molts casos, ni es contemplen. A més, este tipus d'activitat fomenta la superació personal, la posada en valor de les capacitats o l'impuls de l'autoestima.

L'activitat està a càrrec dels professors Antonio Jumillas i Rebeca Izquierdo, els qui manifesten la importància d'esta mena de tallers per a oferir als joves de Borriana una visió dels beneficis de l'art. “Brindar experiències formatives als col·lectius educatius de la localitat és un vertader plaer i una enorme responsabilitat”, explica el professor de dansa Antonio Jumillas. Per altra banda, la professora de teatre Rebeca Izquierdo destaca “la bona actitud i participació del grup, la qual cosa reflectix que són joves amb inquietuds i ganes de continuar aprenent”.

Durant este segon trimestre, l'alumnat de Batxillerat anirà combinant sessions de dansa i teatre. Cada classe és un nou repte per als participants, ja que trenquen amb el que s'estableix i es plantegen situacions en les quals l'art ha de ser el denominador comú. Així doncs, des de la regidoria de Cultura, “considerem que democratitzar la dansa i el teatre entre els joves del municipi és fonamental i que millor manera que fer-ho amb l'equip de professionals del Centre Municipal de les Arts”, explica el regidor de Cultura del municipi, Jesús Albiol. Per la seua part, des del Centre Municipal dels Arts, “continuem treballant per a brindar a tothom un acostament al món de l'art i poder oferir la possibilitat de descobrir tots els beneficis que la dansa i el teatre aporten en el desenvolupament personal", assegura la directora del centre Ana Llopis.