Noticias Castellón
miércoles, 05 de octubre del 2022 | Última actualización: 01:28

El Camden Bló posarà en valor el patrimoni festiu i cultural de Benicarló

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 35 segundos

Noticias Relacionadas

Els artistes pintaran murals relacionats amb les Falles, les Festes Patronals, la cultura ibera i l'Estel del Collet.

El regidor de Cultura, Pedro Manchón, i la directora del Mucbe, Lorena Luján, han presentat les principals novetats de la nova edició del Camden Bló. Des de fa sis anys les jornades d'art urbà han anat omplint de grans murals les façanes de Benicarló. Es tracta d'una aposta per donar veu als artistes urbans i al mateix temps embellir la ciutat.

El projecte va sorgir com una iniciativa ciutadana canalitzada a través dels pressupostos participatius. "Enguany hem apostat per dos homes i dos dones, que pintaran quatre grans murals en clau benicarlanda, amb l'objectiu de posar en valor la nostra gent i el nostre patrimoni cultural", ha explicat el regidor.

Les Falles de Benicarló, i més concretament el 50é aniversari que se celebrarà el març de 2023, seran les protagonistes d'un dels murals. L'artista encarregada de pintar-lo serà Lara Gombau. El mural s'ubicarà al final del carrer de César Cataldo.

La segona temàtica seran les Festes Patronals. En aquest cas serà la il·lustradora Cristina Salas l'encarregada de donar-li forma al mural. S'ubicarà en un dels passatges pròxims al carrer dels Boters, al centre de la ciutat. 

El tercer mural, ubicat a l'avinguda de Magallanes amb el carrer de Navarra, estarà dedicat a la cultura ibera i anirà a càrrec de l'artista Andrés Iglesias, més conegut com a Cobre.

Finalment, l'últim dels murals estarà dedicat a l'Estel del Collet i al seu autor, Jaume Rolíndez, coincidint amb els 25 anys de la publicació de l'obra. El mural, que s'ubicarà al costat de l'entrada a la Biblioteca Manel Garcia Grau, el pintarà l'artista canari Tono Cruz.

El procés de creació dels quatre murals es podrà gaudir en directe des de les quatre ubicacions.