Noticias Castellón
domingo, 05 de febrero del 2023 | Última actualización: 23:44

Educació adjudica 22,5 milions d'euros per a 4 actuacions en centres educatius de la província de Castelló

Tiempo de Lectura: 6 minutos, 23 segundos

Noticias Relacionadas

Cal destacar que aquests centres educatius nous es dissenyaran amb paràmetres de millora de l'eficiència energètica, la sostenibilitat i el confort climàtic i acústic

La Conselleria d'Educació ha adjudicat 162,7 milions d'euros per a construir o fer millores importants en 34 centres educatius de 16 comarques. De la inversió, se'n destinen 64,2 milions per a 12 actuacions en centres educatius de les comarques d'Alacant; 22,5 milions d'euros per a 4 actuacions en centres educatius de les comarques de Castelló, i 76 milions d'euros per a 18 noves actuacions de les comarques de València.

Amb aquestes 34 noves delegacions del pla Edificant, Educació ha adjudicat 1.277,4 milions d'euros per a la millora d'infraestructures educatives: 457,8 milions per a les comarques d'Alacant, 203,7 milions per a les de Castelló i 615,9 milions per a les de València.

En aquesta nova adjudicació de fons econòmics, l'últim pas és que cada actuació siga aprovada en els plens municipals de cadascun dels 32 ajuntaments sol·licitants. D'aquesta manera, els consistoris podran iniciar les tramitacions de les obres amb els fons econòmics destinats per la Conselleria.

Les noves actuacions inclouen la creació i la construcció de 10 centres educatius, 4 inexistents fins ara i que es construiran amb els fons de la Conselleria. Són l'IES núm. 2 de Catarroja, l'IES núm. 1 de Finestrat, l'IES núm. 6 de Sant Vicent del Raspeig i el CEIP núm. 3 de la Nucia. A més es construeixen de nou el CEIP Reyes Católicos de Petrer, l'escoleta infantil Sambori d'Onda, el CEIP Vicente Nicolau Balaguer de Manises, el CEIP Beata Inés de Benigànim, el CEIP núm. 1 de Tavernes Blanques i el Conservatori Professional de Música d'Utiel.

Cal destacar que aquests centres educatius nous es dissenyaran amb paràmetres de millora de l'eficiència energètica, la sostenibilitat i el confort climàtic i acústic de tots els espais docents per tal de generar espais saludables.

Seran instal·lacions educatives de baix consum energètic o de consum zero perquè estaran dotades de sistemes automàtics d'estalvi d'energia, il·luminació eficient de tipus LED, sistemes de fred-calor d'alta eficiència energètica, sistemes passius d'aïllament tèrmic i plantes d'energia fotovoltaica per a l'autoconsum.

64,2 milions per a 12 actuacions a les comarques d'Alacant

Seran 12 les noves actuacions de construcció, ampliació o millora en altres tants centres educatius de 7 comarques d'Alacant, que sumen una inversió total de 64,2 milions d'euros que arriba a 11 municipis.

L'augment d'inversió més important es fa a la Marina Baixa, amb 22,1 milions d'euros, que es destinaran a la construcció de dos centres de nova creació. Un serà el primer institut de Finestrat, l'IES núm. 1, on la Conselleria invertirà 14 milions en la construcció d'un centre d'ESO, Batxillerat i FP. L'altre centre nou és el tercer col·legi públic de la Nucia, on Educació invertirà 8 milions en la construcció d'una nova escola que comptarà amb 2 aules d'Infantil de 2 anys, 6 d'Infantil de 3 a 5 anys, 12 de Primària, gimnàs i menjador per a 400 comensals en dos torns dotat amb cuina pròpia.

Al Vinalopó Mitjà s'invertiran 19,5 milions d'euros en la millora i construcció de 4 centres educatius. L'actuació més important, amb una inversió de 10,2 milions d'euros, és la demolició i construcció de nou en el mateix lloc del CEIP Reyes Católicos de Petrer. A Novelda es millorarà i ampliarà l'IES la Mola amb una inversió de 5,6 milions, mentre que a Aspe s'invertiran 3,7 milions d'euros per a ampliar l'IES La Nia (2,6 milions) i millorar el CEIP Perpetuo Socorro (1,1 milions).

A l'Alacantí s'invertiran més de 12 milions d'euros en la construcció del nou IES núm. 6 de Sant Vicent del Raspeig, un institut de nova creació.

A l'Alcoià s'invertiran 7,4 milions d'euros, 5,7 d'aquests milions es destinaran a la reforma i ampliació de l'IES Pare Vitoria d'Alcoi, i els altres 1,7 milions seran per a reformar el CEIP Luis Gosalbez de Tibi.

Al Baix Segura s'invertiran 1,2 milions d'euros en la rehabilitació integral del CEIP Virgen del Carmen de Torrevieja, i a la Marina Alta es destinaran 1,6 milions a la millora de l'eficiència energètica del CEIP Sanchis Guarner d'Ondara. Finalment, al Baix Vinalopó, s'han adjudicat més de 316.000 euros per a la reforma completa dels lavabos del CEIP Ramón Cuesta de Santa Pola.

22,5 milions d'euros per a 4 actuacions a les comarques de Castelló

Les noves actuacions de construcció, ampliació o millora en centres educatius de les comarques de Castelló són 4 i sumen un import global de 22,5 milions d'euros que arribaran a 4 municipis de 2 comarques.

El gruix de la inversió es concentra a la comarca del Baix Maestrat, amb 16,6 milions d'euros per a la reforma i ampliació de l'IES Joan Coromines de Benicarló.

A la Plana Baixa s'adjudiquen 5,9 milions d'euros per a la millora de tres centres educatius. A Onda es demolirà i construirà de nou en el mateix lloc l'escoleta de primer cicle d'Infantil Sambori. A Borriana s'invertiran 2,5 milions en la reforma integral del CEE Pla d'Hortolans i a Alfondeguilla es destinen més de 456.000 euros a la reforma del CEIP Castro i la millora de la seua eficiència energètica.

76 milions d'euros per a 18 actuacions a les comarques de València

Les comarques de València sumen 18 adjudicacions noves de fons econòmics per part de la Conselleria, que suposen una inversió total de 76 milions d'euros que arribarà a 17 municipis de 7 comarques.

El gruix de la inversió, amb 30 milions d'euros, es concentra en 4 municipis de l'Horta Sud i el seu objectiu és la millora de 5 centres educatius. L'actuació més important, amb 11 milions d'inversió, és la construcció del nou IES núm. 2 de Catarroja. A Manises s'invertiran 6 milions per a construir de nou en altra parcel·la el CEIP Vicente Nicolau Balaguer. A Mislata s'adjudiquen 7 milions per a ampliar el CIPFP de Mislata amb la construcció d'un nou aulari. Finalment, a Torrent s'han assignat 5,9 milions d'euros per a obres de millora del CEIP El Molí (3,2 milions) i del CEIP Virgen del Rosario (2,7 milions).

A l'Horta Nord es destinen 16,3 milions d'euros per a millorar 4 centres educatius. La intervenció de major envergadura, amb una inversió d'11,5 milions d'euros, és la construcció del CEIP núm. 1 de Tavernes Blanques que unificarà en una altra parcel·la tres centres d'aquest municipi: l'escoleta infantil San Rafael i els col·legis de Primària 9 d'Octubre i Rei en Jaume. A Meliana s'invertiran uns 2,8 milions en la reforma i ampliació del CEIP Mediterrani. Per últim, es faran obres de millora tant al CEIP Cervantes de Godella, amb una inversió d'1,1 milions, com també al CEIP Antonio Ferrandis de la Coma de Paterna, on s'inverteixen més de 862.000 euros.

A la Vall d'Albaida s'adjudiquen 13,6 milions d'euros per a la millora de dos centres educatius. L'actuació amb major inversió, amb 13,5 milions d'euros, és la demolició del CEIP Beata Inés de Benigànim i la construcció d'un centre nou en la mateixa parcel·la que unificarà en una única escola les tres seus actuals d'aquest col·legi. Així mateix, també s'invertiran uns 119.000 euros en obres de millora del CEIP Mare de Déu dels Desemparats d'Atzeneta d'Albaida.

A la Ribera Alta s'invertiran 6,9 milions d'euros en la reforma i ampliació de tres escoles: el CEIP Montroi de Montroi (4,1 milions), el CEIP Blasco Ibáñez d'Alginet (1,7 milions) i el CEIP Sant Jaume d'Alfarp (1,1 milions).

A la Canal de Navarrés es destinen 4,4 milions d'euros a l'ampliació i reforma de l'IES La Canal de Navarrés. A la Safor s'adjudiquen 2,5 milions d'euros per a millorar i ampliar els aularis del CRA Mondúver-Safor de Potries, on s'invertirà prop d'1 milió d'euros, i del CRA Alfauir-Ròtova a Ròtova (1,5 milions). Finalment, a la Plana d'Utiel-Requena s'invertiran 2,3 milions d'euros en la construcció de nou en una altra parcel·la del Conservatori Professional de Música d'Utiel.