Noticias Castellón
jueves, 30 de junio del 2022 | Última actualización: 07:25

Dos nous polls de trencalòs procedents d’Andalucia i Austria son alliberats a la Tinença de Benifassà

Tiempo de Lectura: 23 segundos

Noticias Relacionadas

Els dos trencalossos reintroduïts porten per nom Ereta i Espèrit

Juan José Benito/Castellón Información

El dimarts dos nous polls de trencalòs, procedents d’Andalucia i Austria, van ser alliberats a la Tinença de Benifassà, concretament a Bel.

Van estar presents en aquet acte de alliberament el director general de Medi Natural i Avaluació Ambiental, Julio Gómez, i l’alcalde de Rossell, Evarísto Martí, al que pertany el nucli de Bel.

 width=Els alumnes del Col·legi Rural Agrupat la Bardissa de Rosell han anomenat Ereta i Espèrit, als dos nous polls introduïts en aquest paratge natural de la Tinença de Benifassà.

La direcció general de Medi Natural i Avaluació Ambientalestà desenvolupant des de l’any 2018 el projecte de reintroducció ‘Benvingut de nou, Crebalòs’.

Després de la solta d’ahir, el projecte ha permès alliberar al Parc Natural de la Tinença de Benifasà un total d’11 exemplars, 5 mascles i 6 femelles, provinents de la xarxa europea de centres de cria.

Els resultats de seguiment indiquen que cinc dels trencalossos reintroduïts, sense comptar els dos alliberats ahir, segueixen a la zona d’alliberament, cosa que demostra que el protocol d’aclimatació a la nova zona està donant bons resultats, els dos restants s’han desplaçat cap al Pirineu.