domingo, 16 de enero, 2022  |  
La Diputació mostrarà l’horror de la violència de gènere tenyint de roig les escultures del Palau Provincial La Diputació mostrarà l’horror de la violència de gènere tenyint de roig les escultures del Palau Provincial

- 22 noviembre, 2021 -

La trencadora representació artística de Laura Avinent pretén recrear un riu de sang amb les teles per sensibilitzar La Diputació mostrarà l’horror de la violència de gènere tenyint de roig les escultures del Palau Provincial

La trencadora representació artística de Laura Avinent pretén recrear un riu de sang amb les teles per sensibilitzar

Castellón Información

L’escalinata del Palau de la Diputació de Castelló acollirà durant tota aquesta setmana una trencadora representació artística contra la violència de gènereFins dijous, els finestrals i les deesses romanes allí exposades es tenyiran de roig per a denunciar els atacs que les dones reben pel simple fet de ser dones. Es tracta d’una creació que promet no deixar ningú indiferent.

La idea de ‘Vincles de Sang’, de Laura Avinent, d’estudi ULALAU, és jugar amb el potent simbolisme que envolta el riu de dolor, representat amb teixits rojos que visten i uneixen les deesses, per a despertar la sensibilitat de la ciutadania contra la barbàrie. Tots els finestrals de l’espai també s’han recobert amb paper roig translúcid per a crear una atmosfera commovedora que transmeta l’horror de la violència de gènere. Junt amb escenificacions més actuals de les deesses romanes també es vol mostrar una imatge d’unió i de força de les dones davant aquesta xacra social.

La vicepresidenta i diputada d’Igualtat, Patricia Puerta, ha explicat que el motiu d’elecció d’aquesta obra per a protagonitzar la programació de la Diputació de Castelló pel 25N “és la de fer reflexionar la societat i que ningú es mantinga al marge”. Contínuament, diu, “estem rebent imatges i missatges relacionats amb la violència masclista, el que ha provocat que moltes persones s’hagetornat insensibles davant aquest problema. I no volem que això passe”És precisament per aixòque hem apostat per treballar per la sensibilització amb aquesta ‘performance’ artística”, que estarà oberta al públic durant els pròxims dies.

Puerta ha recordat que els cassos per violència de gènere continuen disparats a Espanya, amb 37 dones mortes a mans de les seues parelles o exparelles en el que portem d’any. “Amb aquestes dades no ens hem de quedar amb els braços creuats”.

El dia 25 de novembre s’entregaran papers enrotllats a l’entrada del Palau Provincial amb frases d’amenaces masclistes reals. Aquesta activitats completa la programació commemorativa del 25N de la Diputació de Castelló, que inclou també l’entrega dels premis del concurs juvenil de microrelats relacionats amb la violència de gènere.

Whatsapp Telegram