Jueves, 2 de julio, 2020  |  
La Diputació presenta una campanya de prevenció de riscos orientada a menuts i majors La Diputació presenta una campanya de prevenció de riscos orientada a menuts i majors

- 22 noviembre, 2019 -

Martí destaca la gran labor que desenvolupen els bombers del Consorci Provincial, el prestigi del qual és reconegut fora de les nostres fronteres La Diputació presenta una campanya de prevenció de riscos orientada a menuts i majors

José Martí i el representant de l’Associació de Tècnics Professionals de Bombers animen que en totes les llars hi haja un aparell detector d’incendis

Castellón Información

La Diputació de Castelló a través del Consorci Provincial de Bombers, la Fundació Mapfre i l’Associació de Tècnics Professionals de Bombers han presentat la VI Setmana de Prevenció de Riscos que es desenvoluparà des de hui fins al pròxim 1 de desembre, dirigida principalment a xiquets i persones majors. Està dissenyada per a arribar a una audiència potencial de 15.000 persones a les quals es va transmetre unes pautes bàsiques de prevenció per a evitar incendis o perquè una vegada que s’hagen iniciat se sàpia actuar minimitzant les seues conseqüències. Les activitats es realitzaran en 11 col·legis de la província i a les mateixes accediran un total de 2.000 escolars. Amb la campanya també col·laboren associacions de persones majors i mestresses de casa. Cada any es designa a un municipi de la província com a epicentre principal dels actes, en aquesta ocasió el municipi triat és el d’Orpesa.

El que es pretén amb aquesta campanya és que cada vegada més persones tinguen nocions sobre prevenció i que es difonguen a través del boca a boca. Per això, tant el representant de l’Associació de Tècnics Professionals de Bombers, Gabriel Muñoz, com el president de la Diputació, José Martí, han animat que en totes les llars hagen un aparell de detecció incendis, “perquè té un baix cost, d’al voltant de 20 euros, es pot adquirir en qualsevol supermercat i evitaria la mort de moltes persones que moren perquè estan adormits mentre es declara un incendi en la seua llar”. Segons Muñoz, “volem que els xiquets insistisquen als seus pares sobre la conveniència de posar aquest aperell en la llar”.

Les campanyes de prevenció són eficaces, ja que segons el diputat provincial de Bombers, Abel Ibáñez, en 2018 es van produir 246 incendis en habitatges en de la província de Castelló i en el que portem d’any 197, xifra que a hores d’ara de l’any suposa un descens 22 incendis en comparació amb l’exercici anterior”.

En la roda de premsa també ha pres la paraula el representant de la Fundació Mapfre, Carlos Tortajada, qui ha explicat que l’entitat promou aquest tipus de campanyes a escala nacional i internacional perquè entre els seus objectius està “el progrés de la societat a través de la salut i l’educació”.

Per part seua, el cap d’operatiu del Consorci Provincial de Bombers, Andrés Balfagó, ha assenyalat que “per als bombers, el treball més gratificant és el de formar i informar sobre els riscos amb els quals convivim i com fer-los front”.

Diputació VI Setmana de Prevenció de Riscos

Una de les intervinents ha sigut l’alcaldessa d’Orpesa, María Jiménez, qui ha agraït l’elecció del seu municipi com a epicentre dels actes.

Per part seua, el president Martí ha assenyalat que la campanya de prevenció d’incendis és una d’aqueixes iniciatives que “ajuden les institucions a ser útils a les ciutadanes i ciutadans i a millorar la seua qualitat de vida”.
Durant la seua al·locució ha donat les gràcies a la Fundació Mapfre, al Consorici de Bombers i a l’Associació de Tècnics Professionals de Bombers per l’impuls que donen aquesta iniciativa. També al Vila-real CF, “que com sempre, col·laborarà amb la campanya aprofitant l’aparador que brinda el partit de primera divisió que disputarà el diumenge enfront del Celta”.

El president ha recalcat que la prevenció “ens concerneix a tots” i ha citat a un dels autors del segle d’or, Baltasar Gracián, qui va alertar que “la confiança és la mare del descuit”.

José Martí també ha parlat durant la seua intervenció del Consorci Provincial de Bombers, del qual ha dit que “des que he arribat a la presidència de la Diputació, una de les més agradables sorpreses que he tingut ha sigut visitar els parcs de bombers i comprovar el nivell de preparació tècnica, quant a material, i la capacitació professional dels bombers”. Ha afegit que el “Consorci té fama reconeguda més enllà de Castelló, com vaig poder comprovar fa uns dies a Vilafranca en la reunió de huit diputacions que es va celebrar amb motiu de la va reunir del Consorci del Camí del Cid“.

Enguany seran 25 les activitats i tallers didàctics que es desenvoluparan fins al diumenge 1 de desembre, entre les quals es troben les esperades -sobretot pels més xicotets- jornades de portes obertes als parcs de bombers d’Onda, Llucena, Morella, Benassal, Atzeneta del Maestrat, Orpesa, Nules, Benicarló i Segorbe. Els primers parcs a obrir les seues portes seran els de voluntaris, que ho faran el dissabte 23 en horari d’11 a 14 hores -els cinc primers-. La resta, el faran en dies concrets.

Així és la campanya de prevenció d’incendis:

• Estand de la prevenció i actes de divulgació coincidint amb el partit de la Lliga, del Vila-real CF SAD el diumenge 24.
◦ Exposició de vehicles i materials del Consorci Provincial de Bombers i Protecció Civil de la Província de Castelló.
• Obra de teatre el dia 27 en el Espai Cultural d’Orpesa. (2 sessions)
◦ Per a aproximadament 400 alumnes dels Col·legis La Mediterrània i Dean Martí d’Orpesa.
• Parc de la prevenció el dissabte 30 a Orpesa. En col·laboració amb Policia Local d’Orpesa.
◦ Muntatge de la Casa de la Prevenció de Fundació Mapfre, els objectius de la qual són:
▪ Divulgar coneixements d’autoprotecció a la població en general, i de manera molt especial a xiquets.
▪ Formar als participants en el coneixement de les normes bàsiques d’evacuació en cas d’incendi en la llar i altres entorns.
▪ Formar als participants en el coneixement bàsic de Primers Auxilis i com actuar en cas d’emergència.
◦ Exposició de vehicles i materials del Consorci Provincial de Bombers i Protecció Civil de la Província de Castelló.
◦ Policia Local d’Orpesa.
◦ Agrupació Provincial de Voluntaris de Protecció Civil.
• Activitats divulgatives en Col·legis d’Educació Infantil i Primària i Col·legis Rurals Agrupats de la província de Castelló, on realitzarem xarrades preventives tant a alumnes com a equips docents, exposició de vehicles i materials de bombers i simulacres d’incendi i evacuació dels centres.
◦ Total d’11 Col·legis, arribant a uns 2.000 alumnes.
• Xarrades preventives en Associacions de Mestresses de casa i de Jubilats.
◦ Riscos en incendis, prevenció d’aquests, detectors de fum…
• Jornades de portes obertes en els 9 parc de bombers del Consorci Provincial.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *