Noticias Castellón
sábado, 23 de septiembre del 2023 | Última actualización: 14:36

La Diputació ha elaborat el primer protocol de prevenció i actuació contra l’assetjament laboral

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 28 segundos

Noticias Relacionadas

La institució provincial pretèn que aquesta iniciativa guarde la seguretat i la salut dels seus treballadors

Castellón Información

L’àrea de Recursos Humans de la Diputació de Castelló ha constituït el primer protocol de prevenció i actuació davant de situacions d’assetjament laboral, amb la finalitat d’assegurar que tot el personal empleat públic de l’entitat provincial gaudi d’un entorn laboral lliure d’assetjament.

El diputat provincial encarregat de Recursos Humans, Santiago Agustí, ha explicat que aquest protocol ”naix perquè la Diputació de Castelló considera la seguretat i la salut dels seus treballadors com un dels seus principals objectius”, i ha afegit que ”es pretén crear un bon clima psicosocial que permeta millorar la dinàmica de treball”.

En el text de la institució provincial s’estableixen tres fases d’actuació. En la primera d’elles, s’explica que davant qualsevol situació conflictiva que poguera ocasionar un assetjament, qualsevol persona membre de la Diputació i/o organitzacions sindicals amb representació en l’entitat podran iniciar el procediment.

En la segona fase, la d’instrucció, s’estableix que una vegada presentada una denúncia, es traslladarà la reclamació rebuda a la Unitat de Resolució de Conflictes (URC), l’òrgan competent format per personal tècnic i especialista en la matèria que convocarà a ambdues parts per a les compareixences. Finalment, en la tercera fase, la URC remetrà l’informe al President de la Corporació i comunicarà a les parts que l’informe ha sigut entregat al President.

 El diputat Agustí s’ha mostrat orgullós amb la creació d’aquest protocol que, en les seues pròpies paraules, ”erradicarà qualsevol conducta violenta en el treball que deteriore el clima laboral de les institucions”, i ha assegurat que ”la millor manera d’actuar davant l’assetjament laboral és donant des d’aquesta Diputació el millor exemple”.