domingo, 7 de marzo, 2021  |  
La Diputació de Castelló atorga més flexibilitat als ajuntamets de la província a través del Pla 135 La Diputació de Castelló atorga més flexibilitat als ajuntamets de la província a través del Pla 135

- 17 enero, 2021 -

Els municipis ja no estaran obligats a invertir els seus diners seguint les directrius marcades per la corporació provincial La Diputació de Castelló atorga més flexibilitat als ajuntamets de la província a través del Pla 135

Els municipis ja no estaran obligats a invertir els seus diners seguint les directrius marcades per la corporació provincial

Castellón Información

El Pla 135 adoptarà aquest 2021 unes bases més flexibles que dotaran els ajuntaments de major llibertat i autonomia per a decidir on invertir els fons que reben de la seua Diputació. Si l’any passat ja es van introduir millores com l’eliminació de l’obligatorietat de retornar les baixes d’adjudicació, enguany s’ha decidit suprimir els topalls de despesa destinats a inversions i gasto corrent. És a dir, els municipis ja no estaran obligats a invertir els seus diners seguint les directrius marcades per la corporació provincial, ara podran fer-ho segons les necessitats actuals de cada consistori. Aquesta canvi beneficiarà 127 municipis, que se sumen als huit –els de major població– que ja gaudien d’aquest regla.

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha explicat que aquest canvi, així com la resta de nous, són “la nostra resposta” a les proposicions que els alcaldes i alcaldesses ens han anat traslladant des que vam iniciar la legislatura en els diferents fòrums de diàleg que hem impulsat per a estretir la nostra relació amb el territori”. Mostra d’això han estat les reunions prèvies a l’elaboració del pressupost de 2020 i les convencions territorialitzades amb els màxims representants municipals de finals d’any.

El diputat de Cooperació i Concertació amb els Ajuntament, Ximo Huguet, qui ha impulsat la renovació de les bases, ha explicat que, atenent també a les peticions dels ajuntaments, “agilitzarem i ampliarem el pagament de la primera remesa, el que donarà més estabilitat financera als municipis amb menys recursos econòmics”. Així doncs, a partir de l’adjudicació de les subvencions cada ajuntament rebrà el 75 per cent de la inversió, a diferència del 50 per cent que es venia percebent fins ara. La resta dels diners seran transferits a les arques municipals una vegada l’ajuda estiga justificada.

El que es manté invariable és la quantitat que arribarà als municipis de Castelló, 12,4 milions d’euros, i els criteris de ‘discriminació positiva’ que beneficien els pobles amb menys recursos i aquells que compten amb pedanies dispeses pels termes.

Les bases actualitzades del pla d’obres i serveis de la Diputació passaran a votació plenària aquest mateix dimarts, en el que serà el primer ple d’aquest any 2021. El següent i últim pas serà la seua publicació en els pròxims dies en el Butlletí Oficial de la Província (BOP). Des d’aleshores, i durant un mes, es podran presentar les sol·licituds per les vies habituals.

Whatsapp Telegram