Noticias Castellón
martes, 16 de agosto del 2022 | Última actualización: 08:47

La Diputació de Castelló destina 2.5 milions per millorar els sistemes de depuració de Benlloc, Vilanova i Cabanes

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 13 segundos

Noticias Relacionadas

Per a l'any 2023 es preveu posar en marxa el sistema de depuració en Olocau del Rey i el bombeig de les depuradores de Sorita del Maestrat, en Palanques i Forcall, i Todolella i Villores

La Diputació de Castelló invertirà 2.499.546,81 euros en obres de millora de la depuradora de Cabanes i per a la reforma, ampliació i posada en funcionament de les estacions depuradores d'aigües residuals (EDAR) de Benlloc i Vilanova.

El diputat de Sostenibilitat, Ignasi Garcia, ha anunciat que la Diputació de la mà de l'EPSAR «comencem els tràmits per a millorar la depuradora de Cabanes i per a actualitzar la depuradora de Vilanova d'Alcolea i de Benlloc, que se van a convertir en una».

«Estem parlant de 2,5 milions d'euros d'inversió, que van destinats a l'objectiu de que tota l'aigua residual dels nostres municipis siga depurada», ha confirmat Garcia, qui ha afegit que «es tracta, en definitiva, de cuidar el nostre medi ambient, la nostra biodiversitat, i de que l'aigua que forma part d'un cicle integral dels nostres aqüífers i barrancs estiga tractada de la manera més adequada possible».

En concret, en Benlloc s'han licitat 927.394,38 euros per a la demolició parcial de dues de les piles o suports de la plataforma elevada, també la instal·lació d'un nou desbaste i la construcció d'un tanque de formigó, entre altres. Aquestes obres han permés donar un tractament més adequat i optimitzat, segons els nous criteris de sostenibilitat a les aigües residuals de la població de Benlloc, i aconseguirà donar una qualitat de l'aigua tractada.

En Vilanova, amb una inversió de 439.519,24 euros, s'ha licitat la modificació del sistema de depuració, així com el condicionament de la parcel·la actual i la proporció de subministrament elèctric, entre altres accions. Aquesta nova infraestructura permetrà dona un tractament més adequat i optimitzat acord amb els nous criteris de sostenibilitat, a les aigües residuals de la població de Vilanova, i aconseguirà donar una qualitat d'aigua en ella tractada suficient per a complir els requisits derivats de la seua ubicació i punt d'abocament.

Finalment, a Cabanes, amb 1.132.633,19 euros s'han licitat les obres de protecció en l'estació de la depuradora i la modificació del sistema de depuració, per tal de millorar l'eficiència d'aquesta.

Obres previstes per a 2023

Per a l'any 2023 es preveu posar en marxa el sistema de depuració en Olocau del Rey, el bombeig de les depuradores de Sorita del Maestrat, en Palanques i Forcall, i Todolella i Villores, així com l'estació de la depuradora de Torralba del Pinar, Villamalur en Sacañet i Castell de Cabres i l'ampliació de les EDAR de Santa Magdalena i de Cinctorres.