jueves, 26 de mayo, 2022  |  
Dimiteix el regidor de Serveis Públics de Vila-real, Francisco Valverde, després de 35 anys en la política municipal Dimiteix el regidor de Serveis Públics de Vila-real, Francisco Valverde, després de 35 anys en la política municipal

- 30 agosto, 2021 -

Ha valorat l’aliança amb l’empresa local, amb la creació de l’empresa pública SPV, que ha treballat amb més d’un centenar d’empreses locals Dimiteix el regidor de Serveis Públics de Vila-real, Francisco Valverde, després de 35 anys en la política municipal

Ha valorat l’aliança amb l’empresa local, amb la creació de l’empresa pública SPV, que ha treballat amb més d’un centenar d’empreses locals

Castellón Información/S.N.

El regidor de Serveis Públics i Noves Tecnologies de Vila-real, Francisco Valverde, ha anunciat hui que deixa el càrrec com a regidor després de 35 anys treballant en l’Ajuntament de la ciutat. Valverde havalorat el suport d’Enrique Ayet i José Benlloch i ha destacat com a principal assoliment l’aliança amb l’empresa local, amb la creació de l’empresa pública SPV, que ha treballat amb més d’un centenar de compayies locals. “En maig vaig comunicar a l’alcalde la seua decisió d’abandonar el càrrec però em va demanar que esperara a final de l’estiu per a engegar la remodelació de l’equip que sempre fa a mitjan legislatura”, apunta. L’ex regidor Eduardo Pérez se sumarà a la corporació en substitució de Valverde que emprén una nova etapa en l’àmbit de la millora del medi ambient, la sostenibilitat i la lluita contra en el canvi climàtic en una empresa amb seu a Sevilla.

Valverde ha comparegut en roda de premsa acompanyat per l’alcalde de la ciutat, José Benlloch,qui li ha agraït el seu treball durant aquests 10 anys del govern del canvi per a renovar els Serveis Públics de Vila-real sobre la base de la col·laboració amb l’empresa local, així com tota la seua trajectòria dedicada al servei públic a través de la política municipal.

El regidor ha xifrat en més d’un centenar les empreses que en aquests anys han col·laborat amb SPVi més de 30 els grans contractes formalitzats, l’últim d’ells el que uneix la recollida de residus urbans i la neteja viària i el plec dels quals s’aprovarà en el próxim ple. Valverde ha reconegut que en 2019 ja tenia intenció de deixar la política municipal encara que finalment l’alcalde li va convéncer per a continuar almenys dos anys perquè “encara quedava molt per fer”. Ara, ha remarcat, “crec que tinc l’obligació d’aportar a la societat tot el que he aprés en aquests anys”, per la qual cosa l’edil iniciarà una nova etapa en una empresa privada dedicada a la implantació d’energies renovables.

L’edil ha valorat que ha estat tota una vida a l’Ajuntament i que encara que ha viscut moments molt emocionants políticament i també molt durs, per a ell ha sigut molt satisfactori estar en la trinxera entre veí i administració pública. “Crear aquesta xarxa de treball basat en l’empresa local, amb la crisi económica, la llei de contratació pública en 2017 i la dificultat afegida de la Covid-19 no ha sigut fàcil, però s’ha demostrat que és un model viable i d’èxit”, ha apuntat.

Entrada en el Govern municipal amb Enrique Ayet en 1987 

Valverde, llicenciat en Ciències Biològiques, va començar la seua trajectòria a l’Ajuntament en 1987de la mà de l’ex alcalde socialista Enrique Ayet. En el seu comiat, el regidor ha agraït tant a les empreses locals com als tècnics de l’Ajuntament la seua col·laboració durant aquests anys. Especialment, ha tingut paraules d’agraïment per als funcionaris Óscar Beltrán, Pepe Hidalgo, Mª Carmen Andreu, Elena Mezquita, Blanca Salas i Luciano Santos. Així mateix, ha destacat el suport que ha rebut durant tots aquests anys per part dels companys de l’equip de govern i especialment de l’alcalde, qui, segons ha dit, “ha fet sempre un gran esforç per a facilitar-me la meua labor com a regidor”. Funcioaris, assessors i edils com Silvia Gómez, Diego Vila, Álvaro Escorihuela, Noelia Samblás, Xus Madrigal, Anna Vicens, Javier Serralvo o Emilio Obiol, han acompanyat a Valverde en aquest moment tan emotiu i l’han dedicat una gran ovació, davant la qual no ha pogut evitar emocionar-se.

Per la seua banda, l’alcalde ha subratllat que “malgrat les traves per la situació econòmica del consistori i dels problemes ocasionats pels canvis legislatius en matèria de contractes, han sigut deu anys d’avanç per als Serveis Públics”. Benlloch recorda que en 2011, amb l’entrada del govern del canvi, va encomanar a Valverde la tasca de redefinir i recuperar els Serveis Públics amb dos objectius: “canviar la imatge que tenien els ciutadans d’aquesta regidoria per a guanyar en prestigi; i convertir els Serveis Públics en una plataforma per a la innovació en aliança amb l’empresa local”. “En aquests 10 anys, gràcies al treball del regidor i dels tècnics de SPV, hem ampliat zones per als vianants, millorat els parcs i jardins, hem complit el nostre compromís d’actuar en els camins rurals i hem fet possible la col·laboració estreta amb les empreses locals”, afirma Benlloch, i afig que “per això, no puc tindre més que paraules d’agraïment a Francisco Valverde i a l’equip de Serveis Públics”.

L’alcalde ha explicat que en la nova etapa de govern que s’iniciarà amb aquesta renovació les prioritats seran “la recuperació econòmica, la recuperació social i reconnexió amb la societat civil, així com la millora dels serveis municipals, als quals podrem dedicar un major esforç econòmic després d’haver hagut de derivar a la lluita contra el virus prop de 4 milions d’euros en poc més d’un any”.

Ha insistit en que la remodelació està treballada i pensada ja fa mesos i que està plena de contingut i missatges a la societatde cara al projecte de ciutat per a la Vila-real de 2030. “Estem preparats per a fer una reestructuració orgànica i del funcionariat, ja que la Covid-19 ha portat un canvi regeneracional i d’establiment de places fixes que abans no existien”, ha informat.

La renúncia de Francisco Valverde es tractarà en el ple ordinari d’aquest dimarts. Benlloch ha anunciat que Eduardo Pérez Arribas ocuparà l’acta de regidor que deixa vacant Valverde i en breu el primer edil anunciarà una remodelació de govern, “que ja estava prevista des de fa uns mesos atesa la intenció de Valverde de deixar el seu càrrec com a regidor a meitat de la legislatura i perquè, a més, en totes les legislatures he dut a terme una remodelació en l’equador del mandat”, indica Benlloch.

 

Whatsapp Telegram