Advertisement
Advertisement
Noticias Castellón
lunes, 27 de marzo del 2023 | Última actualización: 16:48

Advertisement
Advertisement

Dilluns comença a circular un nou autobús urbà amb dues rutes i variants per a connectar Vila-real durant tot el dia

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 17 segundos

Noticias Relacionadas

El bus –de color groc per a facilitar la seua identificació- forma part del primer Pla de Mobilitat Urbana Sostenible elaborat amb la participació ciutadana. Els dos vehicles  circularan durant  tot el dia de dilluns a divendres i caps de setmana, vertebraran i comunicaran les àrees més externes de Vila-real, com el Madrigal i el Termet, amb els punts més cèntrics, centres públics i docents, sense oblidar la connexió amb l’Hospital de la Plana

Castellón Información

El Pla pilot de transport urbà arranca aquest dilluns amb dues noves línies d’autobús i cinc variants per a connectar tota la ciutat amb un servei gratuït de dilluns a diumenge, en diferents horaris segons la línia. El bus –de color groc per a facilitar la seua identificació- forma part del primer Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), elaborat amb la participació ciutadana per la Regidoria de Territori.

Captura de pantalla 2018-11-03 a las 16.32.34“A partir d’aquest  dilluns, la mobilitat urbana a Vila-real va a viure un abans i un després. Per primera vegada, posem a la disposició de la ciutadania un servei de transport públic urbà modern, àgil, amb connexions als principals punts de la ciutat, tant del centre com de zones més allunyades, en un programa pilot gratuït que suposa una aposta històrica a Vila-real per la mobilitat sostenible”, valora el regidor de Territori, Emilio M. Obiol. El pla pilot arranca amb dues rutes diferenciades, que, durant  tot el dia de dilluns a divendres i caps de setmana, vertebraran i comunicaran les àrees més externes de Vila-real, com el Madrigal i el Termet, amb els punts més cèntrics, centres públics i docents, sense oblidar la connexió amb l’Hospital Universitari de la Plana.

La línia 1, amb servei de dilluns a divendres i eixida des dels voltants de l’estació de trens, començarà a funcionar a les 7.15 hores i passarà cada 20 minuts aproximadament fins a les 22.10 hores. El recorregut el farà per Pare Lluís Maria Llop, avinguda del Mediterrani, Riu Ebre, Calvari, Comte de Ribargorça, Barranquet, Constitució, Furs de València, Hospital de la Plana i estació. No obstant açò, a les 7.30, 13.50 i 19.50 el recorregut s’estendrà també des de Calvari al carrer de l’Ermita (Carmelites), Cordó, carretera d’Onda, Alemanya, Ciutat Esportiva Municipal, institut Miralcamp, Itàlia, Matilde Salvador (jutjats), avinguda d’Europa, Portugal (IES Broch i Llop) i Constitució per a tornar a enllaçar amb l’Hospital.

La línia 2, de nova creació, circularà tots els dies de la setmana, cada mitja hora, en el sentit contrari i arribarà a barris que anteriorment quedaven allunyats i a centres d’atracció com a espais esportius o zones d’oci. Així, de 10.00 a 21.45 h, eixirà de la bàscula i passarà pel carrer de Vicente Sanchis, arribant fins al pavelló Sebastián Mora, tornarà per l’avinguda de Grècia, Tàrrega, la Murà, Pius XII, Itàlia, passarà pels cinemes i els jutjats, Carrefour i arribarà fins al Centre de Tecnificació per a tornar al Barranquet. A més, a les 10.00, 13.45 i 21.00 h estendrà el recorregut cap a la zona del Madrigal, passant pel cementeri i Termet i enllaçant amb el Sebastián Mora. Divendres, dissabtes i vespres de festiu, l’horari s’amplia fins a les 23.15 h.

Les noves parades s’han identificat al llarg de tot el recorregut, que pot consultar-se en el web http://mobilitat.vila-real.es. “És una programa pilot i, per tant, anem a anar veient com funciona i adaptant-lo a les necessitats ciutadanes. Però estem convençuts que aquest autobús groc, el Groguet, va a convertir-se en un element essencial per als vila-realencs, donant resposta a una necessitat històrica de transport públic i ajudant-nos a construir un Vila-real més sostenible, vertebrat i modern”, conclou l’alcalde, José Benlloch. Al bus urbà se suma el nou servei gratuït a la Universitat Jaume I posat en marxa la setmana passada.

Advertisement
Advertisement