jueves, 2 de diciembre, 2021  |  
Benicarló presenta una intensa programació amb motiu del Dia de la Dona Benicarló presenta una intensa programació amb motiu del Dia de la Dona

- 28 febrero, 2018 -

Aquesta programació ja va començar el passat divendres 23 de febrer amb la inauguració de l'exposició 'Dones lligades' Benicarló presenta una intensa programació amb motiu del Dia de la Dona

Aquesta programació ja va començar el passat divendres 23 de febrer amb la inauguració de l’exposició ‘Dones lligades’

Castellón Información

Exposicions, tallers, representacions teatrals, fotografia, esport, programes de ràdio, projecció de pel·lícules i xarrades protagonitzen la programació de la Regidoria de Benestar Social amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona. L’objectiu és fer visibles les dones, no només a nivell laboral, sinó en totes les esferes de la vida.

La regidora de Benestar Social, Marta Escudero, ha presentat aquest matí el programa d’activitats que s’han organitzant al voltant del Dia Internacional de la Dona, que se celebra el 8 de març. La programació s’emmarca en una estratègia que vol anar més enllà de la commemoració concreta i va acompanyada d’una clara reivindicació en l’àmbit laboral, un dels eixos que marquen enguany la celebració del Dia de la Dona. “Des de l’Ajuntament -ha remarcat la regidora- ens unim a aquesta lluita i farem el possible per visibilitzar la figura de les dones, no només a nivell laboral, sinó en totes les esferes de la vida”. Escudero ha subratllat que “la reivindicació ha de continuar durant la resta de l’any per tal d’aconseguir la igualtat real entre dones i homes”.

La programació ja va començar el passat divendres 23 de febrer amb la inauguració de l’exposició ‘Dones lligades’, del grup de dones del Baix Maestrat i es reprendrà amb una altra exposició (del 2 de març al 16 d’abril), en aquest cas, de fotografies, procedent de l’Associació de Dones Objectives i el Centre Cultural La Nau de València. També hi haurà xarrades sobre la realitat que viuen les dones migrants (2 de març) i la projecció de la pel·lícula ‘Cómo sois las mujeres’, protagonitzada per Teresa Gimpera i Arturo Fernández (7 de març), que formarà part de la celebració del 25é aniversari de l’Associació de la Dona Llauradora.

El teatre tindrà un protagonisme especial en aquesta programació amb dos espectacles de gran nivell: ‘Mira’m’, una experiència de teatre vivencial que tindrà lloc aquest diumenge 4 de març a la Casa del Marqués, i ‘Sí, però exactament no’, una producció plena d’humor, tendresa i sinceritat protagonitzada per l’actriu Sandra Rossi (dijous 8 de març a l’Auditori Pedro Mercader).

Per al 8 de març es farà la lectura del manifest institucional, que comptarà amb la participació dels grups amb representació municipal i també dels centres d’educació secundària de Benicarló. Paral·lelament, l’emissora municipal, Ràdio Benicarló (107.3 FM) emetrà una programació especial al voltant del Dia de la Dona, amb entrevistes i tertúlies protagonitzades per dones de Benicarló.

Ja per a finals de març s’està preparant una acció artística amb joves del programa Generacció i per al 15 d’abril, la tradicional Volta a Peu per la Igualtat tancarà els actes al voltant del Dia de la Dona.

Marta Escudero s’ha mostrat satisfeta amb una programació que, ha dit, “és molt diversa i abasta molts àmbits i perspectives des d’on poder focalitzar i treballar la igualtat de gènere”. “En aquest sentit -ha recalcalt la regidora-, estem molt satisfets per la consolidació de les col·laboracions amb altres departaments de l’Ajuntament així com amb entitats socials i centres d’educació secundària, que demostren la implicació transversal en un tema essencial com la igualtat”.

Whatsapp Telegram